Stadig flere deltidsledige

68 300 personer er nå registrert som helt ledige hos NAV. Det er 85 prosent flere enn på samme tid i fjor. 31 700 er registrert som delvis arbeidsledig.

Publisert

Totalt er nå 2,6 prosent av arbeidsstyrken er arbeidsledig. Justert for sesongsvingninger har ledigheten økt med 1 400 personer den siste måneden.

De siste månedene har den sesongkorrigerte ledigheten steget med over 4 000 personer hver måned, mens det fra april til mai ble 1 400 flere ledige.

- En viktig grunn til at veksten avtok er at en del av de som var helt permittert nå er delvis permittert. I tillegg er det flere som deltar i arbeidsmarkedstiltak. Tallene for mai gir ikke grunnlag for å si at vi nå står overfor et skifte på arbeidsmarkedet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

31 700 delvis ledige

Ved utgangen av mai var det registrert 31 700 delvis ledige hos NAV. Dette er 14 100 flere enn i mai i fjor, og 1,2 prosent av arbeidsstyrken er nå delvis ledige. Justert for vanlige sesongsvingninger har det blitt 2 200 flere delvis ledige den siste måneden.

Det er nå flere menn enn kvinner som er delvis ledige, dette skyldes at mange menn er blitt delvis permittert det siste året. I alt er det nå 7 700 flere delvis permitterte enn det var for ett år siden, og 5 900 av disse er menn. 38 prosent av de delvis ledige mennene er permittert, mens dette gjelder for 15 prosent av de delvis ledige kvinnene.

Hvor mange tror du kommer til å bli arbeidsledig? Diskuter saken her.

"
Powered by Labrador CMS