great place to work

Årets beste arbeidsplasser

Åtte norske bedrifter kan smykke seg med tittelen "Europas Beste Arbeidsplasser". De beste selskapen holder fast ved sine kjerneverdier i krisetid og får betalt med fornøyde medarbeidere. 

Publisert

Ill. foto: Colourbox.com

Bedriftene plasserte seg alle blant de 100 beste i Europas mest omfattende arbeidsplass-undersøkelse, utført av Great Place to Work® Institute, skriver dn.no.

Data på topp

Årets vinnere i den norske delen av undersøkelsen er Microsoft og Tandberg, som plasserte seg sammen med SAS Institute, Webstep, Optimum, Cisco, UMOE Consulting og Statkraft blant Europas beste arbeidsplasser.

Microsoft utmerker seg

En rekke av Microsofts Europa-kontorer, inkludert Microsoft Norge, klatret helt til topps i undersøkelsen. Selskapet har i flere år utmerket seg, og ble sammen med Tandberg utnevnt som vinnerne av den norske delen av undersøkelsen tidligere i år.

Les også: Godt arbeidsmiljø holder på it-hodene

Undersøkelsen er basert på de ansattes oppfatning av arbeidsmiljøet, og bedriften betaler for å være med i undersøkelsen. Over 1.350 bedrifter i 15 europeiske land deltok.

Krisen skiller klinten fra hveten

- Selskapene på topp er de som utfordrer krisen. De beste selskapene holder fast ved sine kjerneverdier og får betalt ved at ansatte yter det lille ekstra, sier partner Bjørn E. Hviding i Great Place to Work® Institute Norge i en melding til dn.no.

- I krisetider er det spesielt viktig å fortsette og bygge et godt arbeidsmiljø. Korpsånden kan styrkes, og det er viktig å forberede seg på å vinne når det igjen blir oppgang og man skal slåss om de beste kandidatene i arbeidsmarkedet, avslutter Hviding.

Les også: Få bedre humør på arbeidsplassen

Great Place to Work® Institute er et internasjonalt analyseinstitutt med hovedsete i USA, som i samarbeid med lokale partnere i 40 land gjennomfører årlige organisasjonsundersøkelser.

(dn.no)

"
Powered by Labrador CMS