forside-nr4-09.jpg

Nytt Personal og Ledelse på vei

Sommerens utgave av Personal og Ledelse er like om hjørnet. Her får du vite hvordan ferske BI studenter møter det tøffe arbeidsmarkedet, hvordan Stormberg har lykkes med sin etiske rektruttering, og hvordan du kan nyte ferien sammen med familien.

Publisert

Vellykket rekruttering med etisk vri

Turtøyprodusenten Stormberg har en uvanlig målsetting: En fjerdedel av alle ansatte skal være mennesker som har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet.

Ta sats og nyt ferien

Ferie er ikke en reise men en tilstand. Her er fem gode råd som hjelper deg til å nyte dine velfortjente ferieuker. Les også om et av verdens mest eksotiske vandrerhjem som henger høyt i en tretopp langt inne i Brumunddals skoger.

Anonyme varslere: Ja takk!

Mange kvier seg for å varsle om kritikkverdige forhold i egen virksomhet. Det nystartede Varslerinstituttet skal gjøre det enklere å si ifra. - Våre tall gir klare signaler på at de ansatte føler seg utrygg på hvorvidt anonymiteten blir ivaretatt. Det atvirksomheten har et system for varsling er bra, men det kan fort bli en sovepute hvis det ikke virker, sier daglig leder Jan Lie Amundsen i Varslerinstituttet AS.

TEMA: PERSONALSYSTEMER

Kostbart med kortsiktige løsninger

Tenk langsiktig og kreativt når dere skal investere i nytt HR-system. Valg av system får stor betydning for virksomhetens HR-arbeid i lang tid fremover. Derfor må det tilfredsstille dagens behov, samtidig som det er fleksibelt nok til å møte fremtidige utfordringer.

Nytt HR-system i rekordfart

Posten er en av Norges største arbeidsgivere med sine 27 000 ansatte. Da de innførte nytt HR-system skjedde det på rekordtid. I en slik virksomhet er det en omfattende prosess å bytte HR-system. Les mer om Postens erfaringer i dette nummeret.

Nå starter jobbjakten

De er unge, kunnskapsrike og supermotivert. Årets avgangselever ved BI har kastet seg inn i kampen om de attraktive jobbene. Mangel på relevant arbeidserfaring har gjort konkurransen knallhard.

Får du ikke bladet tilsendt?Trykk herfor å abonnere.

"
Powered by Labrador CMS