Globus med penger cb961779

Finanskrise endrer ingenting

Flertallet innen HR faget holder seg til opprinnelige planer til tross for økonomiske nedgangstider. Det kan være et farlig spill, melder det britiske konsulent selskapet TalentDrain.

Publisert

336 HR- ledere i Storbritannia ble spurt av TalentDrain om de hadde tenkt å tilpasse sine strategier og planer i forbindelse med finanskrisa. Kun 31 prosent var klare til å tilpasse seg.

Av de bedriftene som hadde gjort tiltak i forbindelse med den økonomiske nedgangen var strategien for HR sjefer å konsentrere innsatsen på eksisterende personale. Viktigst mente de at det var å rette søkelyset mot bedriftens ledelse, så satte de økt kommunikasjon som et viktig tiltak - i tillegg til strategier for hvordan de skal hold engasjere og holde på verdifulle ansatte.

Rekrutteringsspørsmål blir stadig mindre viktig og i undersøkelsen fortalte kun 54% britiske personalansvarlige at dette ikke var noe de kom til å fokusere på i 2009.

- Uten å være pessimistisk, jeg håper at disse resultatene betyr ikke at HR avdelinger blir altfor reaktive, uttaler Anthony Miles, direktør for forskning og utvikling hos TalentDrain

I undersøkelsen viste det seg at halvparten av dem som ble spurt hadde fått sine HR-budsjetter kuttet med 25 prosent.

Powered by Labrador CMS