vond rygg
vond rygg

Leger melder ikke jobbrelatert sykdom

Fravær i forbindelse med jobbrelatert sykdom er meldepliktig, men det bryr ikke alle leger seg om. Bedriftslegene derimot er langt flinkere, de står for 65 prosent av alle innrapporteringer.  

Publisert

Arbeidstilsynet fikk i fjor 2 600 meldinger fra leger om jobbrelatert sykdom. Trolig er dette tallet mye høyere.

Avdelingsdirektør ved Arbeidstilsynet, Stig Magnar Løvås, sier til ABC nyheter at underrapportering er et problem. - Det er flere tilfeller av arbeidsrelatert sykdom enn det vi får meldt inn. Akkurat hvor stor underrapportering der er snakk om er vanskelig å si.

Les også:Mange leger kjenner ikke til meldeplikten

" Spesielt innen muskel- og skjelettsykdommer er det lite innmeldinger.- Årsaken til det er nok at mange leger forholder seg til erstatningspliktige saker. Muskel- og skjelettplager er per i dag ikke på listen over yrkessykdom som har krav på erstatning. Mange leger er mest opptatt av erstatningssakene, derfor er det lite innmelding på det.

Les også: Vil gi flere yrkesskadeerstatning

" Meldeplikten gjelder uansett om pasienten kan ha rett på erstatning eller ikke. - Det er meldeplikt bare det er mistanke om forhold på arbeidsplassen som forårsaker sykdom. Vi skal ha melding om det, sier Løvås.

Les hele saken på ABC Nyheter.

Andere artikler:

Mange blir syke av jobben

Syk av jobben mest for menn?

"
Powered by Labrador CMS