Forebygging og oppfølging lønner seg

Arbeidstilsynet, NAV og Petroleumstilsynet har i fellesskap utarbeidet en ny veileder om arbeidsgivers ansvar for å tilrettelegge arbeidet for de ansatte, og for oppfølging av medarbeidere med helseplager.

Publisert

(Ill. foto: Arbeidstilsynet)

Som arbeidsgiver har du ansvar for å tilrettelegge arbeidet, og for å forebygge og følge opp sykefravær.

Den nye veilederen, Forebygging ogoppfølging - to sider av samme sak, beskriver arbeidsgivers ansvar for tilrettelegging og sykefraværsoppfølging, arbeidstakers medvirkningsansvar og aktivitetsplikt, samt myndighetenes rolle.

Flere tusen syke hver dag

"Hei, det er Åse, jeg er blitt sykmeldt". Kanskje har du fått en telefon som dette, eller kanskje har du sluppet - hittil. Hver dag er mange tusen arbeidstakere borte fra jobben på grunn av sykdom. Å sørge for et best mulig arbeidsmiljø er både lurt, lønnsom og lovpålagt. Ingen er tjent med at arbeidsplassen bidrar til helseplager og langvarige fravær.

Les også: Forebygger med aktivitetshåndbok

Vær føre var

Gode rutiner, hensiktsmessig organisering og kunnskap om hvilke muligheter som finnes, kan hindre at du og arbeidstakerne dine kommer opp i situasjoner som er vanskelige å løse.

Den nye veilederen er skrevet til deg som er leder og arbeidsgiver, men er like aktuell for arbeidstakere, verneombud, tillitsvalgte, bedriftshelsetjenester, leger og andre fagpersoner som arbeider med tilrettelegging på arbeidsplassen.

Veilederen er utgitt i et samarbeid mellom NAV, Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet.

Du kan laste ned veilederen her: Forebygging og oppfølging.pdf

"
Powered by Labrador CMS