colourbox_sparken

Sjefer utenfra mest utsatt

Sjefer som rekrutteres utenfra virksomheten blir oppsagt tidligere enn de som rekrutteres internt, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

Årsaken er at bestyrelsen vet mindre om de egentlige kompetansene til den som rekrutteres utenfra, og at det derfor er enklere å velge feil, skriver business.dk.

Fiasko følger fiasko

Undersøkelsen er foretatt ved Rice University, hvor forskere har gjennomgått data om 204 nytiltrådte toppsjefer som etter hvert ble oppsagt.

Et annet funn er at toppsjefers suksess, internt rekruttert eller ei, avhenger i høy grad av hvor suksessfull forgjengeren var. - Det er gjerne slik at fiasko avler fiasko, også dersom en ny kaptein overtar skuta.

Ekstra på vakt

Professor Yan Zhang fra Rice University står bak undersøkelsen, og håper resultatet kan hjelpe bestyrelsene til å gjøre et bedre valg av neste toppsjef.

- Resultatet understreker viktigheten i å ha en gruppe som er egnet til å velge ut hvem som passer virksomheten best, og oppfordrer til å være ekstra på vakt når den rekrutterer utenfra, sier ha, ifølge Business.dk.

Powered by Labrador CMS