-Én av ti ansatte i Helse Midt-Norge blir mobbet

  Én av ti medarbeidere i Helse Midt-Norge sier at de har vært utsatt for mobbing én eller flere ganger på arbeidsplassen i løpet av det siste året.

Publisert

Det viser en arbeidsmiljøundersøkelse som er gjennomført blant vel 11.000 av de i alt vel 15.000 ansatte i Helse Midt-Norge.

At én av ti sier de har opplevd mobbing på jobben, bekymrer ledelsen i helseforetaket. - Resultatet er nedslående og vi kan ikke akseptere at dette får fortsette. Vi skal gå grundig til verks for å ta fatt i problemet, sier administrerende direktør Jan Eirik Thoresen i Helse Midt-Norge RHF.

Det skal være mulig å ta fatt i både konkrete forhold og mer generelt å skape en kultur der mobbing ikke stilltiende aksepteres.Thoresen understreker at varsling av mobbetilfeller, enten til overordnede eller tillitsvalgte, er viktig for å få uakseptable forhold til overflaten. - Ledere er de viktigste kulturbyggerne, og vi har allerede satt i gang et arbeid for å øke kunnskapen om arbeid med psykososialt arbeid som et ledd i lederutviklingsprogrammet vårt, sier Thoresen

Powered by Labrador CMS