colourboxmøterom

Slik får du fortgang i møtet

Møtevirksomhet opptar gjerne mer tid enn nødvendig. En ny møtemodell - cafémodellen - skal gjøre møtene mer effektive.

Publisert

Den svenske sjefskontrolløren Richard Engel fortalte nylig i Svenska Dagbladet at halvparten av hans arbeidstid går med til møtevirksomhet, og at nettopp derfor er han bevisst på å gjøre møtene givende og effektive. Løsningen har på hans arbeidsplass, IBM-bedriften Green Cargo, blitt cafémodellen.

Ifølge Engel passer møtemodellen best på større møter, med 15 eller flere deltakere.

Slik går du frem:

1: Gruppeinndeling Deltakerne deles opp i mindre grupper. Gruppene stiller seg ved hver sine whiteboards/papirtavler, som tar for seg ulike problemstillinger. Eksempel: Hva gjør vi bra? Hva skal vi forbedre i høst?

2: Idémyldring og rotasjon Gruppene får komme frem til et visst antall ideer hver, før de roterer og går videre til neste tavle.

3: Rangering Den nye gruppa rangerer ideene som står på tavla, etter hvem de synes er best.

4: Konkrete løsninger Så roterer gruppene igjen. Når gruppene nå kommer til sine nye tavler, skal de gi konkrete løsninger på de problemene tavlene tar opp, eller foreslå hvordan man konkret kan jobbe videre med ideene som er kommet opp.

Hovedregel: Deltakerne skal ikke vite hvilken oppgave som venter dem på neste tavle, før de har rotert. Ved hver tavle finnes en sekretær som skriver ned ideene, samt holder rede på hvilket resonnement som ble ført.

(Kilde: Svenska Dagbladet)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS