Oljeplattform
Oljeplattform

Tror StatoilHydro angrer seniorpakke

Sluttpakkeavtalen som ble fremforhandlet i StatoilHydro er så god at selskapet frykter ingeniørmangel offshore. Ingeniørorganisasjonen NITO tror ledelsen angrer bittert.

Publisert

Avtalen som ble inngått ved fusjonen mellom Statoil og Hydro innebærer at ansatte som er 58 år eller eldre kan forlate selskapet i løpet av dette året og beholde 70 prosent av årslønnen.

Les også: Tror seniorene blir i StatoilHydro

Samtidig står de fritt til å gå inn i ny jobb og motta full lønn.

Det gjelder dersom de ansatte på sokkelen og landanleggene får samme gullkantede sluttpakke som allerede er delt ut til de ansatte i land-organisasjonen.

700 over 58

De fleste tillitsvalgte mener at alle ansatte har rett på det, etter avtalen inngått ved fusjonen, ifølge et nyhetsbrev fra ingeniørorganisasjonen NITO.

Rundt 700 av de ansatte på StatoilHydros sokkel- og landanlegg er 58 år og eldre.

Tror ledelsen skammer seg

- Jeg tror mange i ledelsen skammer seg over at de valgte denne løsningen, sier Einar Arne Iversen, hovedtillitsvalgt for NITO i StatoilHydro.

Han påtar seg gjerne "skylden" for å ha framforhandlet en gunstig avtale for seniormedarbeiderne. Men konsernledelsen gjorde etter hans mening en feilvurdering.

- Da de fant ut at de hadde 2500 overtallige, begynte de å kartlegge hvilke hoder de kunne kvitte seg med. Problemet er at de ikke har kartlagt hva hodene inneholder, sier Iversen, ifølge NITO-nyhetsbrevet.

Ny runde med rekruttering?

Nå er det mye som tyder på at det blir aktuelt med ny rekruttering og omorganisering i StatoilHydro for å fylle tomrommet etter dem som benytter muligheten til å ta sluttpakke.

Les også: Mangler seniorstrategi

"
Powered by Labrador CMS