Møtekultur

Kaotiske og slappe ledermøter

Ledermøter er ofte ustrukturerte, udisiplinerte og ikke sjelden flyter de ut i det rene kaos. Det blir avslørt i en ny undersøkelse fra Danmark.

Publisert

267 ledere i ulike virksomheter er spurt om hvordan de opplever arbeidet i sin egen ledergruppe. Bak undersøkelsen som er gjengitt i Berlingske Business.dk, står konsulentselskapet Teglkamp & Co.

Les også: Ineffektiv og stivnet møtekultur

Svarene avslører at møtene i hver femte ledergruppe ofte er meget ustrukturerte. Hver tiende ledergruppes møter blir oppfattet som direkte kaotiske.

Stiller uforberedt - kommer for sent

Myten om lederes selvdisiplin og fokus står også for fall. Deltakerne i hver femte ledergruppe oppgir at de som oftest møter dårlig forberedt. I hver sjette ledergruppe kommer deltakerne vanligvis for sent, eller de går før møtet er slutt.

Undersøkelsen avdekker også at det ikke er helt uvanlig at møtedeltakere holder på med helt andre ting under møtet enn det som står på dagsordenen.

Og mobiltelefonene, de er slått på i møtene til mer enn hver fjerde ledergruppe.

Ingen egenutvikling

Omtrent halvparten av deltakerne i undersøkelsen, innrømmer at man hos dem ikke arbeider med å utvikle ledergruppa.

Det er muligens ikke så lurt, for ledergrupper som ikke jobber med egen utvikling, kjennetegnes ved møtene deres er ustrukturerte dobbelt så ofte som hos andre.

Dessuten stiller deltakerne uforberedt og har mistillit til hverandre tre ganger så ofte som i ledergrupper hvor man har et systematisk fokus på egen utvikling.

"
Powered by Labrador CMS