Sjefen får applaus

Godt HR-arbeid lønner seg

Godt HR-arbeid påvirker den økonomiske bunnlinja i bedriften positivt, fastslår et britisk forskningsprosjekt. 10 prosent økning i HR-investeringene øker det årlige overskuddet per ansatt med 15500 kroner.

Publisert

Funnene som feier vekk siste rest av tvil om HR-arbeidets økonomiske betydning, skriver seg fra forskningsprosjektet People and the Bottom Line fra The Work Foundation og Institute for Employment Studies i Storbritannia.

Forskerne har brukt to år på å studere hvordan ulike former for personalledelse hos 3000 arbeidsgivere påvirker bedriftenes resultater. Det skriver det britiske HR-magasinet Personnel Today.

Les også: Priser bedriftskulturen høyere

Marginer og produktivitet

Studien fastslår at bedrifter med god HR-praksis, oppnår høyere fortjenestemarginer og har høyere produktivitet enn bedrifter hvor HR-arbeidet er svakere.

Sammenhengene er tydelige, enten det måles på bemanning, medarbeiderinvolvering eller kompetanseheving.

Les også: NHO: Trivsel øker lønnsomheten

Mer inn - mer ut

Konklusjonen er at om man øker investeringene i HR med ti prosent, oppnår bedriften nesten 15600 kroner (1500 pund) i økt årlig overskudd per ansatt.

Ifølge forskerne er det intensiteten i HR-arbeidet som utgjør en forskjell i økonomiske resultater. Det handler ikke bare om hvorvidt en bedrift driver med for eksempel kompetanseutvikling, men hvor mye og hvor ofte.

Tett samarbeid med lederne

Undersøkelsen viser at nøkkelen til å omskape HR-arbeidet i gode, økonomiske resultater er at HR-avdelingene samarbeider tett med lederne i bedriften. Forskerne fant ut at dette samarbeidet blir stadig tettere.

Les også: Gi HR-direktøren en hånd på rattet

"
Powered by Labrador CMS