manflyttercolourbox556116
manflyttercolourbox556116

Stadig flere jobbnomader

Mer enn hver tredje arbeidstaker er villig til å flytte hvor som helst i verden for en bedre og mer spennende jobb. Norge må bli flinkere til å markedsføre seg, mener konsernsjefen i Manpower.

Publisert

- I tiden som kommer vil stadig flere bli jobbnomader. Norge trenger flere av disse og kampen om arbeidskraften blir tøffere og mer global.

Vi må bli flinkere til å utarbeide rekrutteringsstrategier og markedsføre Norge som jobbland. Vi bør komme høyere opp på listen over land folk ønsker å jobbe i. Vi taper kampen om de beste hodene, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower i pressemelding.

Nylig offentliggjorde selskapet resultatene av en internasjonal undersøkelse om grenseløs arbeidskraft, foretatt blant over 31.000 arbeidstakere i 27 land. USA topper lista over land der folk kunne tenke seg å jobbe i, Norge kommer som nr. 23 .

Kan miste kompetanse

I undersøkelsen er det hele 78 prosent som er villige til å flytte på seg for en jobb, 41 prosent villige til å flytte permanent, mens 18 prosent ønsker ikke å være mer enn et par timer fra bostedet sitt. 13 prosent kan flytte hvor som helst i Europa, og 20 prosent kun innenfor sine landegrenser.

" Mangelen på arbeidskraft blir tydeligere i flere land, og dermed øker også arbeidsgivernes uro for å miste verdifull kompetanse til utlandet, heter det i pressemeldingen.-Som vi ser i undersøkelsen er arbeidstakerne i økende grad villig til å flytte på seg for bedre arbeidsvilkår og karrieremuligheter. Flere mennesker bor og jobber på et helt annet sted enn hjemstedet enn noen gang i historien, rundt 3% av verdens befolkning, uttaler Nygaard.

Nordmenn mer stabile

Ifølge Manpower Norges jobbskifteundersøkelse for 2008, er det kun 2% som er villige til å øke reiseveien med inntil 2 timer. 7% er flyttevillige innenfor landet og kun 8 prosent kan tenke seg ut av landet.

Dette mener Nygaard ikke er en grunn til at norske arbeidsgivere skal ta verdifulle medarbeider for gitt. Han uttaler at konkurransen om arbeidstakerne er i gang.

Liste over de 25 første land folk ønsker å jobbe i:
1. USA2. England3. Spania4. Canada5. Australia6. Arabiske Emirater7. Frankrike8. Italia9. Tyskland10. Argentina11. Portugal12. Brasil13. Kina14. Sverige15. Østerrike16. Sveits17. Belgia18. Irland19. Nederland20. Japan21. Singapore22. Hong Kong23. Norge24. India 25. Qatar
Powered by Labrador CMS