Even Hagelien (bredde - nytt)

Bemanningsbransjen i vekst

Bemanningsbransjen fikk en vekst på 1,8 prosent i 2. kvartal. - Utviklingen er bedre enn fryktet, sier fagsjef i NHO Service, Even Hagelien.

Publisert

Bemanningsbransjen i Norge utfakturerte 11.877.467 timer i 2. kvartal, en vekst på 1,8 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor og justert for antall virkedager. (Justering pga påsken) De utfakturerte timene i perioden tilsvarer 25.777 heltidsstillinger, melder NHO service.

Ned gang bygg og anlegg

Yrkesområdet bygg og anlegg var fortsatt det største i 2. kvartal med utfakturerte timer tilsvarende 5.454 heltidsstillinger. Nest størst var kontor og administrasjon, med 4.532 heltidsstillinger.

- Tallene fra 2. kvartal viser en utvikling sett under et som er bedre enn fryktet. Flere yrkesområder merker likevel en gradvis nedgang som trolig først vil bli merkbar i statistikken for 3. kvartal, sier Hagelien. Dette gjelder ikke minst bygg og anleggsbransjen.

Størst vekst har man den senere tid sett innenfor området helse- og omsorg som i antall timer har økt 40 prosent siden samme tid i fjor. Det er stor mangel på arbeidskraft innenfor helseinstitusjonene, og bemanningsbransjen er her blitt en stadig viktigere støttespiller, sier Hagelien.

Nedgang til faste stillinger

I 2. kvartal 2008 ble 3.092 personer rekrutterte til faste stillinger gjennom bemanningsbransjen. Det er en nedgang på 2,4 prosent siden 1. kvartal, men en vekst på hele 35 % siden samme kvartal i fjor. Fortsetter denne utviklingen vil mer enn 12 000.personer bli rekruttert til feste jobber gjennom bemanningsbransjen i år.

- Det er fortsatt mangel på arbeidskraft på mange felt. I bemanningsbransjen er meget utsatt for konjunktursvingninger, og opplever nå at norsk næringsliv er på vei inn i vanskeligere tider. Mange bedrifter har derfor begynt å satse på nye områder som ikke er så konjunkturutsatte, for eksempel helse og omsorg, sier Hagelien.

Powered by Labrador CMS