Per-Arne Gulbrandsen (bredde)
Per-Arne Gulbrandsen (bredde)

- Foreldet bilde av bemanningsbransjen

Det er ikke lenger slik at vikarer fra bemanningsbyråene har svakere vilkår enn andre arbeidstakere. Ofte er det motsatte tilfellet, mener konsernsjef i Adecco Nordic, Per-Arne Gulbrandsen.

Publisert

Arbeidslivsforsker Tommy Isidorsson ved Gøteborgs universitet hevder at bemanningsbransjens vikarer er i en svakere posisjon enn andre når det gjelder arbeidsmiljømessige forhold.

Men konsernsjef Per-Arne Gulbrandsen i Adecco Nordic mener dette må være basert på holdninger og kildegrunnlag som er foreldet som stemmer dårlig med dagens virkelighet, selv om det kan ha vært sant tidligere.

Ikke stolt av historien

- Jeg mener at vi har oss selv å takke for at bemanningsbransjen har et dårlig rykte. Vi har en historie som vi ikke trenger å være spesielt stolte av. Ofte gikk vikarene på minimumsbetingelser, sier Gulbrandsen til Ledernett.

Men svært mye positivt har skjedd i bemanningsbransjen det siste tiåret, i hvert fall i Norden, påpeker Gulbrandsen. Så mye at datagrunnlag fra 2001 ikke lenger kan brukes ukritisk.

Avhengig av å tilby kvalitet

- Løftet har kommet ved gjennom et skifte av fokus fra billig arbeidskraft til å formidle høy kompetanse. Vi har et stramt arbeidsmarked, og som arbeidsgiver må tilby kvalitet for å tiltrekke oss den arbeidskraften vi trenger. I vår "pakke" er derfor elementer bedre enn det man finner de fleste andre steder, ikke minst innenfor tilbud om karriereutvikling for den enkelte.

Blir integrert i arbeidsmiljøet

Samtidig er Adecco-sjefen klar over at utleide vikarer noen ganger kan havne i en uklar situasjon når det gjelder det praktiske ansvaret for å følge dem opp. Men det skjer ikke ofte.

- De fleste forholder seg til virksomheten de er innleid til som om de var vanlige ansatte. Vår erfaring er at de aller fleste tas godt imot. Ledelsen i bedriftene er oppgeående nok til å forstå at også innleid personell må integreres i arbeidsmiljøet på en god måte dersom de skal få "valuta for pengene" i form av at de får muligheten til å gjøre en god jobb, sier Gulbrandsen.

Oppfølging fra to kanter

Integrering i arbeidsmiljøet er dessuten tema i bemanningsselskapets oppfølging.

- Vi har en løpende dialog både med medarbeideren og med oppdragsgiveren. Vi forsikrer oss om at medarbeideren trives, og vi spør bedriften om hvordan personen fungerer, sier Gulbrandsen.

Sånn sett mener han at innleide vikarer nyter godt av "to arbeidsgivere", mer enn at de faller mellom to stoler.

"
Powered by Labrador CMS