Datakrimialitet Colourbox

Sparker og ansetter samtidig

Å være fast ansatt er slett ikke det samme som å være Fast-ansatt. Det norske it-selskapet Fast har nettopp gitt 148 medarbeidere sparken, samtidig som de søker aktivt etter nye ansatte.

Publisert

Seniorrådgiver Tore-Wiggo Sørensen i HR Norge mener selskapet sender tydelige signaler gjenonm å vingle på den måten i rekrutteringspolitikken.

- Fast må vurdere det renommeet de har ute i markedet. Det virker litt rart å rekruttere nye folk samtidig som de reduserer bemanningen, sier Sørensen til Teknisk Ukeblads nettutgave.

" Regn med å bli oppsagtPå denne måten markedsfører selskapet en kultur som ikke legger vekt på langsiktige ansettelsesforhold, mener HR Norges seniorkonsulent.

- Dette betyr at ansatte i Fast må regne med å bli sagt opp hvis Fast endrer strategien på nytt, sier han.

Verv og forsvinnSamtidig med at 148 medarbeidere må slutte på grunn av svake kvartalsresultater, praktiserer selskapet en verveordning der ansatte som klarer å rekruttere en ny medarbeider, får nesten 50 000 kroner i belønning. Fast har også stillingsannonser på egne nettsider.

Tore-Wiggo Sørensen understreker at Fasts rekrutteringsstrategi ikke nødvendigvis skader selskapet, tvert om. Det er vanlig med kortsiktige arbeidsforhold i deler av it-bransjen, og mange nyutdannede tenker kortsiktig.

Forskjellige avdelingerIfølge Teknisk Ukeblad avviser Fast at selskapet sender negative signaler.

- Selv om vi nedbemanner i deler av selskapet, må vi styrke bemanningen i andre avdelinger, sier personalsjef Bjørn Lidsheim til tu.no.

Powered by Labrador CMS