Vaskedame lite cb857772

Servicepersonell oftest utbrent

Mens vi ofte hører om presset som leger og sykepleiere blir utsatt for, er det få som snakker om kjøkken- og rengjøringspersonalet. Det er nemlig disse som blir aller sykest av jobben.

Publisert

Det er i helsesektoren vi finner den høyeste andelen personer med symptomer på utbrenthet. Det er imidlertid ikke helsepersonellet selv, men de som støtter helsepersonell som har størst risiko for å bli utbrent, viser en studie fra Karolinska institutet i Sverige.

Det skriver nettutgaven til fagbladet Renholdsnytt.

" Truet posisjonUlla Peterson ved Karolinska institutet mener dette har sammenheng med at disse yrkesgruppene ofte befinner seg langt unna beslutningsprosessene, og at de dessuten ofte er i en truet posisjon, fordi de som regel er de første til å merke konsekvensene av budsjettkutt og nedskjæringer.

Les også: Rettferdighet er god medisin

Petersons undersøkelse omfatter samtlige ansatte ved Landstinget i Kalmar Län og konkluderer med at leger, tannleger og andre i ansvarsposisjon rammes mest av utmattelse, noe som har sammenheng med stort arbeidspress.

" Rammes av utmattelseServicepersonalet, som har lite innflytelse, rammes derimot både av utmattelse og såkalt "disengagement" - de mister interessen for jobben og arbeidsoppgavene.

De som "bare" blir utmattet, som leger og tannleger, har langt lavere sjanse for å bli utbrente.

For de sistnevnte blir sjefene også lettere oppmerksomme på at de ansatte trenger støtte.

Les mer: LO

"
Powered by Labrador CMS