Seniorer-colourbox

På kurs for å bli senior

Det finnes mange kurs for seniorer i arbeidslivet, men få tilbud for dem som vil forberede seg på denne fasen i yrkeskarrieren. YS tar tak i dette og tilbyr bevisstgjøringskurs.

Publisert

Det nyutviklede bevisstgjøringskurset er beregnet for dem som er i ferd med å bli seniorer i arbeidslivet, altså aldersgruppen fra 45 år og oppover.

YS melder om stor interesse for tiltaket, og det første prøvekurset arrangerers 18. og 19. september, med 15 håndplukkede "prøvekaniner" på detakerlista.

Arbeids- og velferdsetaten, NAV, har fattet interesse for prosjektet, og bevilget støtte til to nye kurs i løpet av høsten.

Ta tak i egen situasjonHensikten med tiltaket er å legge til rette for at arbeidstakere kan stå i jobb lengst mulig.

- Vi vet at mange arbeidstakere blir slitne mentalt eller fysisk i årenes løp. Derfor er det viktig å få dem til å tenke gjennom sin egen arbeidssituasjon. Ikke når de er i ferd med å møte veggen, for da er det ofte for sent, men på et tidspunkt i livet hvor de selv kan gjøre noe med resten av yrkeskarrieren, sier Lillian Krokan, leder i YSs seniorråd, ifølge fagorganisasjonens nettsider.

Økt bevissthetKurset tar sikte på gi deltakerne økt bevissthet om seg selv, sine sterke og svake sider og sin egen arbeidssituasjon. Hvilke muligheter har man videre i yrkeslivet?

- Jeg tror kurset også vil bidra til at den enkelte lettere vil kunne ta opp egne arbeidsoppgaver med sjefen, fortsette en faglig utvikling eller ta fatt på en utdanning som han eller hun har ønsket eller savnet, sier Krokan.

Powered by Labrador CMS