Syke av sin egen reform

NAV-reformen innebærer så store påkjenninger for de ansatte at de blir syke av det. Hverdagen preges av usikkerhet, arbeidspress og interne lønnskonflikter.

Publisert

Aetat og Trygdeetaten ble slått sammen til Arbeids- og velferdsetaten. Sammen med den lokale sosialtjenesten i kommunene skal de til sammen utgjøre NAV.

Dette beskrives som norgeshistoriens største forvaltningsreform.

Med andre ord: Dette er tjenesten nær sagt alle møter som har et problem i forhold til arbeidslivet.

Sliter selvMen nå viser det seg at NAV-systemet selv sliter med store, interne arbeidsmiljøproblemer. Dette har direkte sammenheng med reformen, omstillingen og fusjonsprosessen.

Tillitsvalgte i Norsk Tjenestemannslag og Fellesorganisasjonen har fått mange rapporter om frustrasjon og usikkerhet blant medlemmene, skriver Dagsavisen.

Avisen har selv fått bekreftet bildet gjennom kontakt med flere ansatte rundt om i landet.

" Ulik lønn for likt arbeidMye av frustrasjonen handler om lønnsforskjeller. Ansatte fra de tre ulike etatene beholder de lønnssystemene de har hatt fra stat og kommune. Det fører til at kolleger under samme tak lønnes ulikt for likt arbeid.

Selve flytteprosessen, en stram framdriftsplan og manglende bemanning er også årsaker til stress, konflikter og frustrasjon.

Kan ramme brukereLeder Jarle Berge i NTL NAV Trygd mener situasjonen vil kunne føre til høyere sykefravær, at folk slutter og at det blir vanskelig å rekruttere nye til NAV.

- Når de ansatte bruker mye tid og krefter på å finne sin plass, vil det selvsagt kunne gå ut over brukerne, sier han til Dagsavisen.

Jobber for likelønnNAV-direktør Tor Saglie bekrefter overfor avisen at det hersker stor usikkerhet blant de ansatte i forbindelse med reformen. Han understreker at målet på sikt er å utjevne lønnsforskjellene.

Powered by Labrador CMS