Personal og Ledelse 8/2020 er ute nå

Børge Lund (47) er landets mest fremgangsrike tegneserieskaper. Figurene hans spiller rollene sine så godt at de mest sannsynlig finnes i din egen organisasjon. Kanskje er noen av dem deg? Eller kollegaen din?

Publisert

I et lite tegnehjørne, sammen med andre kreative mennesker, er Børge omgitt av sine egenskapte figurer og karakterer – de er blitt så menneskeliggjort og virkelige at ansatte fra bedrifter i hele Norge lurer på om det er deres arbeidsplass han har vært innom for å lage sine vanvittige striper.

– Det er klart at mange kjenner seg igjen. Arbeidsplassene er ikke så ulike som man skulle tro, selv om man jobber i forskjellige bransjer. Det er faktisk overraskende mye likt som skjer der ute, og slik sett vil «Lunch» rent generelt klare å speile deler av innholdet i arbeidslivet, sier Børge.

I Personal og Ledelse kan du lese mer om Børge og «Lunch». I tillegg finner du dette:

Panikkhandling i omdømmebygging

LEDERARTIKKEL : «Ja, vi trenger lyspunkter i mørket i form av spillere og lag som fortsatt gjennomfører kamper. Men vi har absolutt ikke behov for ledere som er blinde for hvordan deres panikkartede handlinger påvirker en hel nasjon.»

Hvor sterke er egentlig verdiene dine?

Alle virksomheter har i dag definert verdier. Hvordan praktiseres disse når folk må gå? Har de en reell verdi for dine medarbeidere i krise?

Slik skaper vi lyspunkter i en mørk tid

Hva betyr egentlig sosial tilhørighet og nære relasjoner for oss? Vi har mistet mye av det som binder oss sammen, men hva kan vi gjøre for likevel å være sammen på nye måter? Ledermentor Anne Lise Heide gir noen gode råd for å finne en best mulig vei ut av 2020.

Det meste kan gjøres digitalt

Desember er tiden for de sosiale aktivitetene, enten det handler om lussekatter, julebord eller adventskalenderen, og for deg som arbeidsgiver handler det om å finne gode alternativer til å kunne gi noen lyspunkter i en mørk tid og for å ivareta det sosiale limet i organisasjonen. Så hvilke hyggelige (digitale) aktiviteter kan du gjøre for å erstatte de sosiale juletradisjonene i virksomheten?

Dette skjer med Egen Pensjonskonto i 2021

Hva skjer egentlig når Egen Pensjonskonto trer i kraft fra årsskiftet? Personal og Ledelse har sett nærmere på hvordan den nye loven vil virke i praksis.

Raskt og Effektivt med digitale referanser

Et web-basert verktøy gjør arbeidet med å sjekke referanser til jobbsøkere raskt og effektivt. Svarene på referansesjekken får du som arbeidsgiver som regel innen 24 timer.

Lønn og personvern:

Hva skjer med resten av ferien?

Langvarige permitteringer har kanskje ført til at ikke alle har ønsket å ta ut all ferien i år, men hva skjer da med restferien? Dagpenger gir ikke rett til feriepenger, noe som får konsekvenser både for arbeidsgiver og arbeidstaker til neste år. Og hva skjer med pensjonsopptjeningen?

Psykologene

Slik kan du hjelpe dem som jobber hjemme

– Hold dere hjemme! sa statsministeren, og mange kommuner påla oss igjen hjemmekontor for å få bukt med pandemien. Men hjemmekontoret kan også gå på helsa løs. Å jobbe hjemmefra over tid stiller nye krav til både arbeidsgivere og medarbeidere for å unngå at vi blir syke.

Advokat Nils H. Storeng svarer

  • Vi har prøvd alt – Nå vil vi si opp den ansatte i prøvetiden
  • Ansatt har fått sluttavtale – kan hun også få sykepenger?
  • Sluttavtale: Når ferien ikke er avviklet
  • Hvilken beskyttelse har egentlig en tillitsvalgt?
  • Ingen tillitsvalgte? Velg ansatt-representanter

HR-teknologi

Lønnssystemer: Stadig høyere grad av automatisering

Vi har tidligere fortalt at det er lite faktisk nytt å melde fra leverandørene av HR-systemene i Norge. Det betyr ikke at det ikke finnes gode systemer der ute, men man bør være oppmerksom på hva man faktisk får nå, ikke bare hva leverandørene på sikt ønsker å tilby.

Faste sider

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

Personal og Ledelse

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement


Last ned enkeltsider eller hele bladet

Powered by Labrador CMS