Personal og Ledelse 7/2019 er ute nå

Den svenske forskeren Simon Elvnäs og teamet hans har filmet hundrevis av ledere for å se hvordan de jobber.

Publisert

Konklusjonen er klar og han har skrevet om det i boken Effektfull – slik øker du effekten av din tid.

– Mange ledere tror at tiden er problemet, men problemet kan være at man ikke bruker tiden til å lede på en måte som har effekt. En effektfull leder er en leder som får størst mulig effekt ut av den tiden han eller hun bruker på jobben, sier han.

Du kan lese mer om effektfull ledelse i Personal og Ledelse 7/2019. I tillegg finner du dette:

Leder: Veien tilbake til yrkeslivet
«Det sies at man ikke kan hvile seg ut av en depresjon. Det er sikkert riktig. Men man kan heller ikke avkreves å fortsette i samme tempo og med de samme krav på jobben som før man ble syk.»

Et sted å gå for å komme et skritt videre
Mange faller ut av arbeidslivet fordi de sliter med psykiske helseplager. Veien tilbake til jobb er lang og krevende for den som må klare seg på egen hånd. På Fontenehuset Asker finner mange det sosiale arbeidsfellesskapet de trenger for å finne tilbake til arbeidslivet – og til troen på seg selv.

Er du en effektfull leder?
En kolibri gjør 80 vingeslag per sekund. En svale gjør kun fem. Så hvem er best til å fly? Er det den som flakser mest eller den som får størst effekt av hvert vingeslag?
Mange ledere gjør hverken det de skal gjøre, ønsker å gjøre eller tror at de gjør – og derfor oppnår de ikke de resultatene de ønsker. Skal du gjøre en god jobb som leder må du sette medarbeiderne i stand til å gjøre jobben sin. Det er først da du får tid og oversikt til å lede.

VR-briller mot vold og trusler
Sykehuset Innlandet vil ta i bruk VR-briller i opplæringen av sykehusansatte. VRteknologien skal bli et viktig verktøy i arbeidet med å forebygge uønskede hendelser i møte med utagerende pasienter.

Vil gjøre endringsprosesser enklere med chatbots
Kan nye digitale verktøy forenkle internkommunikasjonen ved endringsprosesser?

Må planlegge de menneskelige ressursene bedre:
Emosjonell intelligens blir enda viktigere i fremtidens arbeidsmarked Med fremveksten av kunstig intelligens blir emosjonell intelligens enda viktigere i fremtidens arbeidsliv. Det viser en global rapport fra Capgemini. Rapporten utpeker dessuten det norske arbeidsmarkedet til best i klassen når det kommer til opplæring i ferdigheter som kreativitet og forhandlingsteknikk.

HR-teknologi
Nytt lokk på gammel teknologi
Det har kommet et nytt moteord til HR-verden - erfaringsbaserte systemer. Hensikten med dagens HR-systemer er å hjelpe oss med å drive medarbeiderutvikling, ikke bare administrasjon. Men nå vil vi ikke bare ha god prosesstøtte lenger, vi vil ha erfaringsstyrte HRsystemer som tilpasser seg og «lærer» hva ansatte og ledere trenger

Psykologene
Digitale transformasjoner – hva skjer om de ansatte også får lede?
Felles for alle som skal digitalisere og implementere teknologi i en virksomhet, er ønsket om at ansatte tar i bruk teknologien på en måte som gir gevinst og utvikling. Dette skal helst skje uten at prosessen går ut over arbeidsmiljø eller effektivitet. Så hvordan får man til god endringsledelse av digitale transformasjoner i praksis?

Advokaten
- Kan en ansatt ta med seg foreldrene til drøftelsesmøte?
- Har en sykemeldt krav på å beholde firmabilen?
- Må vi tilby tilkallingsvikaren det ledige vikariatet?
- Har vi lov til å skaffe oss informasjon om jobbsøkerens helse?
- Kan vi si opp en ansatt som er sykemeldt?

Lønn og personvern
- Er behandlingsutgifter til operasjon skattepliktig?
- Personvernombud

Aktuelt
Flere sider med bransjenyheter, tips og råd.

HR-guiden
Nyttige kontakter for deg som jobber med HR og ledelse.
Nettutgaven finner du her

HR-nytt
Et nyhetsbrev fra HR Norge

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Personal og Ledelse kommer ut 8 ganger årlig og er Norges ledende tidsskrift for ledere med personalansvar. Bladet gir lett forståelig fagstoff, aktuelle temaer, metodebeskrivelser og gode råd om ledelse og utvikling av bedriftens viktigste ressurs; medarbeiderne.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Bli bedre kjent med bladet

Powered by Labrador CMS