Runar Heggen.
Runar Heggen.

- Jeg gleder meg over dagen i dag

RUNAR HEGGEN

ALDER: 58 år.

FAMILIE: Gift med Heidi Heggen og har tre barn. Anders, Lorena og Alina.

BOSTED: Kolbotn.

STILLING: Daglig leder Teamwork OU AS og administrerende direktør Podium AS.

TIDLIGERE ERFARING: Etablert og bygget opp selskapet Podium AS over 25 år. HR-Huset ble etablert som en videreføring av Podium Karriere. Styreleder, eier og daglig leder HR-Huset AS (i forskjellige perioder). Flere øvrige lederstillinger, styreverv og styreleder i en rekke selskap.

BØKER: «Medarbeiderskap» - hva får folk til å ta ansvar og vise initiativ (med Johan Velten og Stefan Tengblad – 2016), «Hode i Klemme» – om bryteren Jon Rønningen (2017), «Kunsten å være ekte» – gleden av å være en sensitiv gutt (2018), «En urkraft kalt Hem» - om bryteren Tore Hem (2020), «Bærekraftig business» - (med Maria Peltokangas og Tone Lise Forbergskog - 2021), «Tillitsbasert ledelse og medarbeiderskap» - (med Johan Velten – mars 2022).

UTDANNING: Befalsutdanning fra Forsvaret, Handelsøkonom, Master i endringsledelse og en rekke kurs og sertifiseringer.

LIKER: Faglitteratur, tid med familien, trening og turer i skog og mark – gjerne fjellet. Liker å skrive bøker.

LIKER IKKE: Urettferdighet og mennesker som fremhever sitt eget ego som går ut over andre. Blir det for mye sosiale treff og steder med mange mennesker – blir jeg sliten. Mye småprat med mennesker jeg ikke kjenner er ikke en favoritt, men jeg er blitt bedre.

FAVORITTSITAT/MOTTO: «Det er alltid et vi», «Være med å gjøre en forskjell. Raushet og være en giver uten at man glemmer seg selv».

Hvilke egenskaper ved deg selv vil du trekke fram?

Har en sterk indre drivkraft og form for introvert kreativitet. Sterkt verdistyrt som leder og evner å bygge opp bedrifter basert på tydelige visjoner hvor vi sammen jobber mot noe som er meningsfylt og viktig i samfunnet og ikke ensidig styrt mot økonomiske mål.

Hvordan vil du bli beskrevet som kollega og ansatt?

Verdiorientert, lojal, arbeidsom, ærlig og opptatt av at vi sammen hjelper hverandre både i å ivareta hverandre som kollegaer, våre oppgaver og bedriften. Stiller opp for kollegaer om det er vanskeligheter og er villig til å stå i det om jeg opplever urettferdighet. Kan nok i perioder oppleves som stille og liker best å jobbe i bakgrunnen.

Hva betyr mest for deg når du har fri fra jobb?

Familien.

Hvordan har koronakrisen forandret deg som person?

Jeg håper og tror jeg har blitt mer takknemlig for det nære som vi alt for fort kan ta for gitt. Treffe hverandre, familie, venner og de gode relasjoner. De små øyeblikk og hvor bra vi i har det i vårt samfunn.

Hvilke råd vil du gi til ledere og medarbeidere om tiden vi går inn i?

Vi har i Norge en god kultur for det vi kan kalle den skandinaviske ledelsesmodell – medarbeiderskap. Det handler om at vi har tillit til hverandre og tar ansvar. Mitt råd er at vi tør å stole på hverandre og jobbe frem en slik kultur. Da får vi frem det beste i oss i et forpliktende gjensidig samspill mellom ledere og medarbeidere. Det skaper engasjement og arbeidsglede. Selv når pandemien går over vil vi utfordres med nye endringer og et «nytt arbeidsliv». Her ligger mange flotte muligheter, men det er viktig at vi ivaretar et arbeidsliv som bygger tillit, likeverd og det beste i vår kultur og unngår strenge kontrollregimer og større avstander mellom ledere og medarbeidere.

Hva slags bagasje har livet gitt deg så langt?

Å være ydmyk, lyttende, interessert og nesten barnslig nysgjerrig på livet. Desto eldre jeg har blitt desto mindre viktig har det blitt med det materielle og hele tiden hige etter nye synlige mål som egentlig betyr veldig lite. Om det er rekorder, stillinger eller en form for status. Det å kunne være med på å gjøre en forskjell er meningsfullt og glede seg over dagen i dag uten å tenke for mye på hva som skal skje i fremtid eller hva som har skjedd.

Hva kjennetegner god ledelse?

Ydmyk og handlingsorientert. Stole på sine medarbeidere og kollegaer. Tørre være sårbar – gi tillit uten å kontroll. Leder må kunne ta valg og styre i en tydelig retning kombinert med evne til å ivareta og bry seg om sine medarbeidere. Slippe til medarbeidere og jobbe frem en sterk «vi – følelse». Leder alene er sjanseløs. Dette må vi få til sammen og øverst i hierarkiet er ikke en leder/styre, men oppdraget.

Hva gjør deg ekstra engasjert?

Når jeg ser at jeg kan være med å gjøre en liten forskjell og bidra. Alt fra foreningsarbeid til å jobbe med samfunnsansvar, bærekraft og medarbeiderskap i bedrifter. Blir også i overkant engasjert som forelder når jeg er med på aktiviteter med barna.

Hva holder deg våken om natten?

Dessverre altfor mye. Er ekspert på over-tenkning og sliter med «å skru av hodet for å sove». Prøvd det meste på å bli bedre. Alt fra meditasjon, pusteteknikk med mer. Heldigvis trenger jeg antagelig lite søvn og det har blitt mye skriving på bøker og annet når det har vært umulig å sove.

Koronakrisen er over. Hva står først på planen?

Få til flere treff med storfamilien. Besteforeldre, svigerforeldre, søsken, deres barn og våre barn. Da er vi fort 15 til 20 personer samlet og da er min oppgave å lage mye mat (matlaging er en hobby). Jeg vil sikkert glede meg over å bevege meg fritt rundt og ta litt fri fra teams-møter. Må nok innrømme at jeg trives med mye egentid og har kanskje blitt mer og mer introvert med tiden, så jeg har ikke noe stort behov for å bli veldig mye mer sosial.

Powered by Labrador CMS