steve drotter reportasje personal 2 2014
steve drotter reportasje personal 2 2014

Nytt Personal og Ledelse på vei!

I årets andre utgave har vi satt søkelys på rekruttering og nyansettelser. Les om IT bedriften Opera Software som har ansatte fra hele 57 nasjoner. Få også med deg hva HR eksperten Steve Drotter mener er HR sin viktigste oppgave når det handler om intern rekruttering.

Publisert

Global rekruttering

Opera Software har kontorer i 13 land, både i Europa, Asia og USA. Men hvorfor ansetter de så mange fra utlandet til hovedkontoret i Nydalen?

– Vi må ansette globale talenter fordi vi har et globalt marked. For å forstå markedet og forretningsmulighetene i et land, må du kjenne det fra innsiden. Et internasjonalt miljø er en del av forretningsstrategien vår, sier HR-direktør Tove Selnes.

Opera rekrutterer ca 100 – 200 personer per år på konsernbasis, les mer om hvordan de løser dette i praksis i Personal og Ledelse.

Intern rekruttering

– Utvikling av ledere på alle nivåer er en kontinuerlig utfordring i alle virksomheter uansett størrelse. Men i større organisasjoner blir utfordringene mer kompliserte, blant annet fordi det er flere ledernivåer, konstaterer den amerikanske HR-eksperten Steve Drotter.

Han har blant annet samarbeidet med Statoil i Norge, og er medforfatter i bokenThe Leadership Pipeline.

– Et grunnfundament for å rekruttere ledere internt, er at de per i dag leverer på et toppnivå, pluss litt til, sier han til Personal og Ledelse.

Drotter utfordrer det etablerte tankesettet rundt intern rekruttering. Han mener blant annet at HR i større grad må ta på seg businesshatten. I vår fyldige reportasje kan du lese mer om hva Drotter mener er HR sin viktigste oppgave i jobben med å sikre intern rekruttering.

På flyttefot – siste og avsluttende del:

I en serie på syv reportasjer har vi fulgt Gjensidige i arbeidet med å flytte 750 medarbeidere fra Sollerud på Lysaker til Oslo sentrum. Før jul flyttet de inn i nye lokaler og vi har snakket med flere i selskapet om fordeler og ulemper i forbindelse med flyttingen.

– Gjennom denne endringsreisen har vi klart å sette opp en organisasjon på en ny måte. Den går langt utover dette flytteprosjektet. Det har dreid seg om å utvikle nye arbeidsformer og løsninger, og for oss har det derfor vært et gigantisk organisasjonsprosjekt, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.

Og selv om de positive effektene av flyttingen er mange, har det riktignok dukket opp nye hverdagsutfordringer for enkelte medarbeidere. Les hele reportasjen i Personal og Ledelse.

Intervjuet:

Topplederen i Virke, Vibeke Madsen, sier hverdagen til en toppleder er både krevende og givende. Hun er imidlertid helt klar på at du ikke kan få med deg alt i livet. Som toppleder blir du ikke verdensmester i å bake cupcakes.


Hva er ditt viktigste råd til unge ledere?

– Det viktigste rådet må være at du må ha lyst til å være leder, hovedsakelig fordi det er hard jobbing. Du kan ikke tro at du skal få tid til deg selv, venner, familie og samtidig være flink til å lage cupcakes. Sorry, det går ikke. Du må jobbe hardt og stå på, det er ingen ni til fire jobb. Å være leder handler rett og slett om at du må prioritere det å være leder, sier hun til Personal og Ledelse.

Dette og mye, mye mer får du i årets andre utgave av Personal og Ledelse. Vil du se hvilke andre reportasjer vi har i nummer to, kan du følge oss på våre Facebook sider ved å følge denne linken.

Får du ikke Personal og Ledelse i posten kan du bestille et abonnement her.

"
Powered by Labrador CMS