16-januar-Kantinemat
16-januar-Kantinemat

Valgene avslører deg

Hva har du på tallerkenen i dag? Salat eller rømmevafler? Vis meg hva du spiser og jeg skal si deg hvordan du har det.

Publisert

Ill.foto: yayimages.com

Ifølge nyhetsbrevet til australske HC Online, som er nettavisen til magasinet Human Resources Director Magazine (HRD), kan det som ligger på lunsjtallerkenen fortelle noe om hva slags humør du er i. Humøret har nemlig betydning for hva slags mat du velger, viser en australsk undersøkelse.

Føler du deg stresset er det større sannsynlighet for at du velger noe søtt med mye karbohydrater. Har du en tøff dag, føler du større behov for å unne deg en pizzabit, en hamburger, pølser eller noe annet med mye fett. Har du derimot salat og knekkebrød på tallerkenen kan det være et synlig tegn på at du føler deg optimistisk og lett til sinns.

Det er ikke bare hva vi spiser, men også hvordan vi spiser, som avslører hvordan du har det. Har du en stressende dag, bruker du mye kortere tid på lunsjen enn ellers.

Med andre ord kan det være lurt av sjefen å observere de ansatte lunsjvaner: Ser du en som hiver i seg en hamburger på fem minutter og løper tilbake til kontoret, så har vedkommende for mye å gjøre – og vil du gi stakkaren avlastning kan du bare sjekke hvem som har forsynt seg av salatbaren.

Powered by Labrador CMS