COLOURBOX1092631--utsikt-ho.jpg
COLOURBOX1092631--utsikt-ho.jpg

Dagens unge sikter mot toppen

Mens bedriftenes eldre medarbeidere ønsker å prestere godt i jobben og sørge for balanse mellom jobb og fritid, drømmer unge mennesker om lederstillinger og høyrere lønn.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Den danske organisasjonen HK/Privat har undersøkt ambisjonsnivået blant sine medlemmer. Hos den yngste gruppen medarbeiderne, som er fra 18 til 34 år, svarer 22 prosent at de har ambisjoner om å bli leder eller mellomleder. I aldersgruppen fra 35 til 54 år svarer kun seks prosent det samme.

Høye ambisjoner

Ledelseskonsulent i HK/Privat i Danmark, Christoffer Marckmann, sier til business. dk at det er en klar tendens til at dagens unge er meget fokusert på avansement på arbeidsplassen, og dette skal også gjenspeile seg i lønnen de får.

Vil ha godt betalt

Hele 71 prosent av de unge svarer at de har ambisjoner om å få høyere lønn. Hos gruppen mellom 35 og 54 år svarer 54 prosent det samme, mens for de over 55 år er det kun 36 prosent som har ambisjoner om høyere lønn.

Marckmann sier de unge er mer opptatt av å prestere fra starten av i sin karriere, mens de eldre generasjonene er mer opptatt av faglig dyktighet.

Undersøkelsen er utført av Epinion blant 1027 medlemmer av HK/Privat.

Powered by Labrador CMS