colourboxskrive
colourboxskrive

Økt optimisme blant jobbsøkere

En ny undersøkelse viser at arbeidssøkere ser lysere på mulighet for ny jobb i 2011 sammenlignet med forventningene i 2010.

Publisert

- Kandidatene kan med rette være mer optimistiske, sier Managing Director i StepStone AS, Pål Reinert Bredvei i en melding.

Er sjansen for å finne en ny jobb bedre i 2011 enn den var i 2010? En meningsmåling utført av StepStone viser at europeiske jobbsøkere er mer optimistiske nå enn de var for 12 måneder siden.

Av 8 262 spurte i åtte europeiske land er hele 36 prosent overbevist om at 2011 blir et bedre år å søke jobb sammenlignet med 2010.

En tredjedel ser ingen forskjell sammenlignet med samme tid i fjor, mens 31 prosent mener det har blitt vanskeligere å finne en ny jobb.

Tallene viser at optimismen har økt sammenlignet med i fjor. I 2010 var bare 25 prosent av respondentene positive i forhold til sine muligheter for å finne en ny jobb.

- Vi har sett en generell økning i antall ledige jobber på våre jobbportaler siden starten av 2010 og denne trenden ser ut til å fortsette.

En annen undersøkelse selskapet har gjennomført blant 1 642 organisasjoner viser at 55 prosent av arbeidsgiverne planlegger å øke bemanningen i 2011.

Regionale sammenligninger i undersøkelsen avdekker signifikante forskjeller innad i Europa.

Kandidater i Sverige og Tyskland er mest optimistiske, hele 62 prosent av svenskene og 49 prosent av tyskerne er overbeviste om at deres sjanser for å finne en ny jobb er bedre nå enn den var i 2010.

I Frankrike og Danmark avdekker målingen en mer pessimistisk holdning, 46 prosent av franskmennene og 45 prosent av danskene sier at det er vanskeligere å finne en ny jobb nå enn for et år siden.

Undersøkelsen ble gjennomført Stepstones jobbportal i Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sverige og Norge.

Powered by Labrador CMS