Illustrasjon-terror-rekruttering (Colourbox.com)
Illustrasjon-terror-rekruttering (Colourbox.com)

Svakeste ansettelsestempo siden 2009

Jobbsøkere i Norge kan forvente det svakeste ansettelsestempoet 2009, ifølge ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer.

Publisert

Maalfrid Brath i ManpowerGroup.

– Året ser ut til å få en kjølig slutt med tanke på ansettelsesplaner hos norske arbeidsgivere, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

Av 751 arbeidsgivere som har deltatt i undersøkelsen, planlegger seks prosent å øke bemanningen, fem prosent forventer å nedbemanne og 84 prosent sier at de vil opprettholde det samme bemanningsnivået som i dag. Sesongjustert ligger forventet bemanning på 2 prosent, en nedgang på tre prosentpoeng siden samme kvartal i fjor. Undersøkelsen ble gjennomført i juli.

Svakest i Stor-Oslo

Arbeidsgivere i fire av fem regioner forventer å øke bemanningen neste kvartal, med de mest optimistiske utsiktene i Nord-Norge og de svakeste i Stor-Oslo. Sammenlignet med forrige kvartal melder arbeidsgivere om svakere bemanningsplaner i tre av fem regioner.

– Dette er det svakeste ansettelsestempoet i Stor-Oslo i denne undersøkelsen siden første kvartal 2009.Det blir interessant å følge utviklingen i arbeidsmarkedet, og særlig for Stor- Oslo, sier Brath.

Fem av ni bransjer positive

Arbeidsgivere i fem av de ni sektorene forventer å øke sin bemanning i varierende grad de neste tre månedene. De laveste bemanningsplaner ser ut til å komme innen industri, samt innen transport og lager.

Mellomstore bedrifter mest optimistiske

Arbeidsgivere i de mellomstore bedriftene er mest optimistiske før fjerde kvartal, mens arbeidsgivere i de store og i de minste bedriftene forventer en nedgang i bemanningen.

Powered by Labrador CMS