Administrerende direktør Asle Prestegard (nr. 2 fra venstre) og HR-direktør Elin Ekrol (nr. 2 fra høyre) sammen med årets ledertalenter i Scandic Hotels Norge.
Administrerende direktør Asle Prestegard (nr. 2 fra venstre) og HR-direktør Elin Ekrol (nr. 2 fra høyre) sammen med årets ledertalenter i Scandic Hotels Norge.

Åtte talenter i Scandic Norge fullførte prestisjetungt lederutviklings-program

I 20 år har Scandic utdannet fremtidige ledere gjennom det interne programmet Talent@Scandic. Nå er 30 talenter endelig i mål etter å ha vært gjennom intensiv opplæring i organisasjons- og lederutvikling.

Talent@Scandic er et høyt ansett lederutviklingsprogram i den nordiske hotellindustrien, og hvert år blir over 100 medarbeidere fra selskapets forskjellige markeder nominert til å delta. Av disse er det en håndfull talenter som plukkes ut og får gjennomgå opplæring i ledelse, kommersiell og operativ utvikling, prosjektledelse og finansiell forståelse. Målet er å ruste deltakerne til å bli fremtidige ledere i selskapet. Årets 30 talenter jobber på ulike hoteller og hovedkontorer i Norden, Tyskland og Polen.

- Før programmet starter, velger ledergruppen i Scandic-konsernet fokusområder som er i tråd med selskapets overordnede strategi. Årets talenter har gjort en imponerende jobb med å fordype seg i temaer som digitalisering, kommersiell optimalisering og HR-områder av virksomheten som har blitt gradvis viktigere i kjølvannet av pandemien. Det har vært fantastisk å følge utviklingen deres, og jeg er overbevist om at de vil nå langt i Scandic, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

- Å fortsette å investere i talentprogrammet vårt og utvikle medarbeidere til å bli fremtidige ledere har vært viktig for oss under pandemien. Vi er en sterk organisasjon, og i en tid hvor bransjen står overfor en mangel på arbeidskraft, er det en styrke å ha medarbeidere som er trent til å takle lederroller, sier Elin Ekrol, HR-direktør i Scandic Hotels Norge.

Dette er det 20. året Scandic gjennomfører Talent@Scandic.

Følgende ansatte i Scandic Norge har vært gjennom talentprogrammet i 2021:

  • Mirsad Pandzic, Team Leader, Regional Sales Office, Oslo
  • Parattil Shiju Nair, Hotel Manager, Scandic Solli, Oslo
  • Kristoffer R. Skagen, Hotel Manager, Scandic Helsfyr, Oslo
  • Magnus Melsom, Hotel Manager, Scandic St. Olavs Plass, Oslo
  • Simen Anker-Olsen, Head of Leisure Revenue Management, Support Office, Oslo
  • Rune Aasprong, Hotel Manager, Scandic Victoria, Oslo
  • Marius Lauritzen, Director of Corporate Sales, Support Office, Oslo 

(Scandic Hotels/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS