Juryleder Cecilie Skarphagen gleder seg over å kunne gi prisen til Gisle Grave under Interimdagen 2023 på Grand Hotel.
Juryleder Cecilie Skarphagen gleder seg over å kunne gi prisen til Gisle Grave under Interimdagen 2023 på Grand Hotel.

- Han er et godt eksempel på hva interimledelse innebærer

Det blir stadig mer behov for å ha rask tilgang på riktig lederkompetanse for en kortere og avgrenset periode. Denne gang var det Gisle Grave, administrerende direktør i Presto Brannteknikk, som ble kåret til Årets interimleder 2022.

Interimleder AS har stått bak denne prisutdelingen i flere år allerede, og legger mye prestisje i å gjøre denne januar-ettermiddagen og -kvelden på Grand Hotel i Oslo til en minnerik og festlig begivenhet.

Stadig flere interimledere

Utdelingen av Årets Interimleder og påfølgende festmiddag fant sted på Grand Hotel i Oslo.
Utdelingen av Årets Interimleder og påfølgende festmiddag fant sted på Grand Hotel i Oslo.

Før selve prisutdelingen var det mye nyttig kunnskap å hente fra ledere som har ulik og verdifull erfaring fra en rekke bransjer og områder. I år fikk deltagerne blant mange flere møte vinneren fra 2019, Linda Rode, CCOO i Cloudberry Clean Energy, Ingrid Bjørndal, partner og CEO i iStyrelsen, Ingvild Myhre, rådgiver Rolf Utgård og motivator Svein Harald Røine.

- Det er alltid en stor ære å få lov til å dele ut denne prisen, som ikke bare hedrer en verdig vinner, men også løfter interimledelse som fag og yrke til dets rettmessige plass, sier juryleder, Cecilie Skarphagen.

Interimledelse er en økende trend i næringslivet og det offentlige. En interimleder er en erfaren toppleder som på kort varsel går inn i en virksomhet for å løse et oppdrag som vedkommende gjerne har løst flere ganger før. De fleste oppdrag varer i 6-9 måneder.

Nominert for tredje gang

- Gisle er et godt eksempel på hva interimledelse innebærer. Han evner å ta raskt over ansvar og oppgaver når andre fratrer, få alle med seg og sikre resultater. Han er en god rollemodell for andre interimledere, sier juryen i sin begrunnelse.

CCOO Ingrid Bjørdal i Cloudberry Clean Energy snakket om «Kraften i konsernstaber».
CCOO Ingrid Bjørdal i Cloudberry Clean Energy snakket om «Kraften i konsernstaber».

I Graves siste oppdrag gikk han inn i Presto Brannteknikk som CFO i ni måneder i en krevende periode for selskapet. Siden tok han over som daglig leder.

- Det er en stor ære å få denne prisen. Det er tredje året på rad jeg er nominert, så dette har jeg ventet lenge på. Jeg vil spesielt få takke Interimleder for råd underveis og gode samtaler, og for å sette interimledelse på agendaen, sa Grave på scenen.

Bli gjerne mer kjent med Gisle Grave på blogg.interimleder.no

Hva er interimledelse?

Om man kaller det interimledelse, management-for-hire, midlertidig leder eller ledervikar, handler interimledelse om én ting: Rask tilgang på riktig lederkompetanse i en avtalt periode.

Interimledelse gjør det mulig for bedriften å sette inn en erfaren leder etter bare 10 dager. Et fornuftig alternativ til en forhastet ansettelse eller bruk av konsulenter.

Rolf Utgård på Interimdagen 2023 på Grand hotel.
Rolf Utgård på Interimdagen 2023 på Grand hotel.

Interimledere leies når virksomheten får et akutt behov på ledersiden, når virksomheten skal gjennom større endringer, når ledere f.eks. blir langtidssykemeldt, i forbindelse med eierskifte eller når man har behov for prosjektlederkompetanse.

Mens konsulenter ofte konsentrerer seg om analyse og rådgivning, er interimlederen fokusert på operativ gjennomføring, verdiskapning og implementering og vil være en del av ledergruppen og ha linjeansvar.

Powered by Labrador CMS