Hotelldirektør Erik Fostervoll og kokk og servitør Shukri Yasin.

Scandic Victoria Lillehammer tildelt Mangfoldsprisen

Hotellet ble i dag tildelt statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. – En stor ære, sier direktør Erik Fostervoll.

Det deles ut priser til små og store virksomheter i tre regioner. Scandic Victoria Lillehammer er i førstnevnte klasse, og gikk til topps i region tre, bestående av Innlandet, Viken og Oslo. Av 220 nominerte, er hotellet dermed blant seks utvalgte som skal konkurrere i den nasjonale finalen i Oslo 1. desember.

Mangfoldsprisen har til formål å fremme etnisk mangfold, forbedre bruk av innvandreres kompetanse og øke rekrutteringen av innvandrere til arbeidslivet.

- Det er en stor ære å motta denne prisen. Vi har dyktige medarbeidere og et fantastisk arbeidsmiljø her på hotellet, og jeg mener styrken vår ligger i det kulturelle mangfoldet. Alle er velkommen på Scandic Victoria Lillehammer, og vi har en kultur der vi oppriktig bryr oss om både hverandre og gjestene våre, sier direktør Erik Fostervoll.

I juryens begrunnelse står det at «virksomheten har valgt å satse på mangfold og jobber målbevisst med dette – også innenfor egen kjede». Det løftes også frem at «virksomheten er representert med mangfold både i stab og teamledelse på hotellet», og juryen mener hotellet «imøtekommer Mangfoldsprisens kriterier og er en verdig vinner».

- Grepene Scandic Victoria Lillehammer har tatt er til etterfølgelse for andre virksomheter, og kan fungere som en døråpner for innvandrere inn i norsk arbeidsliv. Viktigheten av mangfold på arbeidsplassen står sterkt både i organisasjonen og ledelsen, sier juryleder og rådgiver for integrering i næringsavdelingen i Viken fylkeskommune, Viktoria Amalie Dahl.

Hun delte ut prisen mandag, sammen med seniorrådgiver Arild Karlsbakk i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Over halvparten av hotellets ansatte har sitt opphav utenfor Skandinavia, og av disse er det fire som bekler lederfunksjoner på hotellet. De aktuelle funksjonene er sjef for mat og drikke, resepsjonssjef, assisterende husøkonom og soussjef.

- Vi er stolte over arbeidet Scandic Victoria Lillehammer gjør innenfor mangfold og inkludering, dette er verdier som står oss i Scandic nært. De har skapt et flott miljø på hotellet, og vi ser med all tydelighet at fornøyde ansatte bidrar til høy tilfredshet blant gjestene, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

(Scandic Hotels/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS