Fire dyktige medarbeidere som har blitt rekruttert gjennom Helt Med, sammen med ledelsen på Scandic Bergen City og representanter fra ledergruppen i Scandic Norge.

Nå vil Scandic trappe opp samarbeidet med Helt Med

Det er fem år siden Stiftelsen Helt Med etablerte de første arbeidsplassene for personer med utviklingshemming på Scandic Bergen City. Nå ser Scandic Norge frem til å trappe opp samarbeidet med stiftelsen.

- Vi er opptatt av at Scandic som hotellkjede skal være åpen og tilgjengelig for alle, og da må vi også legge til rette for at personer med utviklingshemminger skal få jobbe hos oss. Vi har mange ressurssterke medarbeidere som er rekruttert gjennom Helt Med i dag, og jeg ser frem til å trappe opp samarbeidet med stiftelsen i tiden fremover, sier Ekrol.

Helt Med er en organisasjon som skal bidra til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for personer med utviklingshemming. Organisasjonen jobber for at utviklingshemmede skal få samme mulighet som andre til å velge blant jobber de er interesserte i, og oppleve at de er inkludert og deltakende i samfunnet gjennom deltakelse i arbeidslivet.

Fredag var det fem år siden de første arbeidsplassene ble etablert på Scandic Bergen City. Den store dagen ble markert på samme hotell, og blant de som var til stede for å si noen velvalgte ord var arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Ministeren løftet frem viktigheten av deltakelse i arbeidslivet for funksjonshemmede, og fortalte at Regjeringen har som mål at alle som kan og vil jobbe, skal få mulighet til det.

- Viktig for selvtilliten

Scandic Norge var den første arbeidsgiveren som innledet et samarbeid med Helt Med for fem år siden, og til stede under fredagens markering var fire arbeidstakere som ble rekruttert til Scandic-hoteller i Bergen i oppstarten. Disse har stått i samme stilling siden den gang.

- Viktigheten av det å jobbe og aktivt ta del i samfunnet kan ikke overvurderes. Dette er en gruppe der mange i oppveksten har følt seg utenfor. Det at de nå får bidra og vise hva de kan, er viktig for selvtilliten. Belønningen er økt tro på seg selv, og positive ringvirkninger for den psykiske helsa, sier daglig leder Jarle Eknes i Helt Med.

- Det er viktig å vise frem disse historiene, og ansettelsene Scandic har gjort har også inspirert andre selskaper til å ansette personer med psykisk utviklingshemming. Dette er et viktig arbeid, fortsetter Eknes.

Berømmet ildsjel

Scandic Norge har i øyeblikket 24 ansatte som er rekruttert gjennom Helt Med, og HR-direktør Ekrol ser frem til videre samarbeid med stiftelsen. Hun har som mantra at nedsatt funksjonsevne ikke er det samme som nedsatt arbeidsevne.

Under fredagens markering berømmet hun engasjementet til kongress- og arrangementssjef Svein Aksnes ved Scandic Bergen City. Aksnes var en pådriver da samarbeidet ble etablert for fem år siden, og var også til stede under markeringen. Det var også administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard, og flere andre representanter for selskapet.

- Helt Med gjør et fantastisk arbeid for personer med utviklingshemminger, og det at de har rekruttert inn 160 personer i faste jobber siden oppstarten er intet mindre enn imponerende. Vi har hatt svært gode erfaringer med samarbeidet, og det er gledelig å se at de fire første som ble ansatt i Scandic fortsatt står i stillingene sine, sier HR-direktør i Scandic Norge, Elin Ekrol.

(Scandic Norge/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS