Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.
Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.

Nesten alle sykehusansatte er vaksinert

Ved sykehusene i Helse Sør-Øst er nesten alle ansatte fullvaksinert. Over halvparten av de ansatte er også vaksinert med tredje dose, og denne andelen øker for hver dag. – Dette gir trygghet for både pasienter og ansatte, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt.

98 prosent av legene ved sykehusene i Helse Sør-Øst er fullvaksinert (to doser), mens sykepleierne har en vaksinedekning på 97 prosent.

Rootwelt sier at det blir lagt ned et stort arbeid på sykehusene for å vaksinere ansatte, og han takker alle som bidrar til den gode vaksinedekningen.

– Over halvparten av våre ansatte har fått tre doser, og tallene er ekstra høye blant de som jobber med de sykeste pasientene, sier Rootwelt.

Noen ansatte må vente på oppfriskningsdose fordi det skal være et intervall på fire og en halv måned mellom andre og tredje dose.

Tallene er hentet fra slutten av forrige uke, og de reelle tallene er derfor høyere enn det statistikken viser. Det er mange ansatte som har blitt vaksinert de siste dagene.

Terje Rootwelt oppfordrer alle til å la seg vaksinere.– Vi ser at flertallet av de sykeste på våre intensivavdelinger ikke er vaksinert, og noen av dem er ganske unge, sier Rootwelt. Han er tydelig på at vaksinen er svært viktig for den enkeltes helse, for alle man omgås, og for sykehusenes samlede kapasitet.

– Jeg håper derfor at alle som ikke har tatt vaksinen, tenker seg nøye om, og at alle over 45 år takker ja til den tredje dosen, sier Rootwelt.

Vaksinering per yrkesgruppe – uke 49

Yrke - % to doser - % tre doser

Leger - 98 - 61

Spesialsykepleiere - 97 - 65

Jordmødre - 96 - 58

Sykepleiere - 96 - 55

Vernepleiere - 95 - 41

Fysioterapeuter - 98 - 63

Ergoterapeuter - 99 - 59

Psykologer - 97 - 34

Radiografer - 97 - 56

Bioingeniører - 95 - 30

Helsesekretærer - 95 - 39

Ambulansepersonell - 97 - 58

Helsefagarbeidere - 95 - 50

Pleiemedarbeidere - 95 - 27

Renholdere - 92 - 25

Andre helsearbeidere - 98 - 56

Ledere - 99 - 51

Totalt - 96 - 51

Noen ansatte kan ha blitt vaksinert i andre land, og det er enkelte helseforetak som ligger litt etter ved registrering i SYSVAK.

(Helse Sør-Øst/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS