God start på julehandelen

Også uken etter Black Friday viste gode tall for kjøpesentrene. Omsetningen i uke 48 økte med 1,6 prosent sammenlignet med samme uke i fjor.

Publisert

Det viser tall fra Kvaruds julehandelsindeks. Søndag 3. desember var første i rekken av tre søndagsåpne handledager før jul.

– Mange har brukt denne uken på å pynte til jul før desember virkelig starter. Det er nemlig butikkene innen hus og hjem som har den største økningen, med 6,8 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.

Overraskende gode tall

Videre har starten på julehandelen også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende. I uke 48 økte de med 2,1 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi forventet at Black Friday skulle føre til at vi handlet mindre i starten av desember. Så langt ser det ut til at kjedene har lyktes med å få oss inn i butikkene, også uken etter, sier Stende.

Ser vi på de tre første ukene av julehandelen samlet, har omsetningen på kjøpesentrene vokst med 3,2 prosent. Også klær, sko og vesker har hatt en økning sammenlignet med fjoråret, etter litt svake tall tidligere i år.

– Det er fortsatt tøff konkurranse om nordmenns julekroner. Både netthandelen fra utlandet og økende kjøp av tjenester fremfor varer gjør at norske butikkjeder må jobbe ekstra hardt. Det blir spennende å følge med på hvordan resten av julesesongen vil gå, avslutter Stende.

Powered by Labrador CMS