- Vi skal være best mulig rigget for å hjelpe kundene våre med omstilling til det grønne skiftet, og etablerer derfor et eget team for rekruttering av «grønn» kompetanse, sier leder for rekruttering i Jefferson Wells, Charlotte Hageberg.
- Vi skal være best mulig rigget for å hjelpe kundene våre med omstilling til det grønne skiftet, og etablerer derfor et eget team for rekruttering av «grønn» kompetanse, sier leder for rekruttering i Jefferson Wells, Charlotte Hageberg.

- Det krever noe ekstra for å mestre grønn rekruttering

Konsulent- og rekrutteringshuset Jefferson Wells etablerer et eget team for rekruttering av «grønn» kompetanse. Nå vil selskapet ta posisjon som den beste samarbeidspartneren for selskaper som omstiller seg for det grønne skiftet.

- Nesten alle bransjer omstiller, eller skal omstille seg i årene som kommer, men mange selskaper vet ikke hvilken kompetanse de trenger eller hvor de skal finne den. Vi ser derfor behovet for å spisse oss på dette området, slik at vi er best mulig rigget for å hjelpe kundene våre, sier leder for rekruttering i Jefferson Wells, Charlotte Hageberg.

Jefferson Wells rekruttert over 200 stillinger innenfor det grønne skiftet på vegne av 25 ulike kunder. Blant kundene finner man blant annet Hydro, FREYR og Vårgrønn.

Bistår på flere fronter

– Eksempelvis har vi hos et vekstselskap som FREYR vært med helt fra start. Her har vi rekruttert fagspesialister, prosjektledere, teknikere, ingeniører og programmerere. For selskaper i omstilling er det kanskje mer aktuelt å bistå i rekrutteringen av mer teknisk fagkompetanse rettet mot det grønne skiftet. Det kommer helt an på hvor selskapet er i prosessen, sier Hageberg.

Rekrutteringssjefen tror erfaringen blir gull verdt ved etablering av den nye avdelingen.

- Erfaringen er helt avgjørende. Vi er fortsatt ydmyke til at vi ikke kan alt, men vi er svært godt posisjonert med hensyn til kompetansen vi har i rekrutteringsteamet. Fremover handler alt om å gjøre seg relevant til enhver tid.

Store ambisjoner

Hageberg har sett hvor raskt markedet for «grønn» rekruttering har beveget seg de siste årene, og er tydelig på at veksten ikke vil avta med det første. Hun tror etableringen av Bærekraft og grønn teknologi-teamet vil gjøre Jefferson Wells til den foretrukne rekrutteringspartneren for selskaper i omstilling.

- De 5-10 neste årene vil det bare gå én vei. Det er ingen som har tatt den grønne posisjonen på rekruttering, på samme måte som i konsulentbransjen. Vi tror dette kan differensiere oss, og sørge for at Jefferson Wells og teamet blir den rekrutteringspartneren som ikke finnes i dag.

Allerede neste år håper selskapet på at grønn rekruttering vil stå for en betydelig andel av den totale omsetningen til rekrutteringsavdelingen i Jefferson Wells.

- Behovet for rekrutteringspartnere med grønn ekspertise er stort. Det er hard kamp om de beste arbeidstakerne – både i Norge og utenfor landegrensene. Vår internasjonale tilstedeværelse setter oss i en posisjon til å rekruttere fra en langt større pool av kompetanse, sier Hageberg og henviser til at Jefferson Wells blant annet har rekruttert internasjonalt til FREYRs battericellefabrikk i Mo i Rana.

Krever mer

I front for den nye avdelingen står foreløpig seniorrådgiverne Benedikte Lund og Kjetil Martinsen, i tillegg til research-spesialist Marlene Sagen Bru. Hageberg er klar på at det krever noe ekstra for å mestre grønn rekruttering.

- I det grønne skiftet går det så raskt at man hele tiden må hensynta utvikling i mangfold, teknologi og bransjeforskjeller. Det krever mer av rådgiverne, som ikke bare må forstå selskapet, men hele bransjen. Da trenger du folk som er fremme i skoa og er nysgjerrig.

I tillegg til å ha stor erfaring med denne typen rekruttering fra det siste året, blir kjerneteamet sendt til NTNU for ytterligere faglig påfyll. Rekrutteringssjefen mener det er helt sentralt å fylle på med kompetanse underveis.

- Rådgiverne våre har lang rekrutteringserfaring og kan mange fagfelt, men når utviklingen skjer så raskt som vi ser nå, er det avgjørende med påfyll hele veien. Slik kan vi vurdere hvilke mekanismer som driver utvikling, hvor vi skal lete etter kompetanse og hvilken type kompetanse som vil være relevant. Med ekstremt sultne og nysgjerrige rådgivere, tror jeg dette vil skape et fundament som gjør oss svært godt posisjonert til å bli den sterkeste grønne rekrutteringspartneren i Norge.

(Jefferson Wells/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS