mann jury scene
Per-Egill Frostmann, Partner i OsloExecutive, representerte juryen.

- Omstilling, lederutvikling og fornøyde kunder var de viktigste stikkordene

Sopra Steria og FRONT Leadership stakk av med hver sin pris, da Konsulentprisen 2023 ble delt ut under Virke Arena.

– Denne prisen bekrefter at jobben vi gjør blir lagt merke til og verdsatt – og det inspirerer, sier Hege D. Olsnes, som leder Sopra Steria Business Consulting.

Managing Partner i FRONT Leadership, Mats Kristensen, er ikke mindre fornøyd.

- Dette betyr trolig mer enn hva vi klarer å fatte akkurat nå.

Fokus på kundenes vurdering

Vinnerne av årets konsulentpriser ble annonsert i forbindelse med Virke Arena – Handelskonferansen torsdag 21. september. Omstilling, lederutvikling og fornøyde kunder var de viktigste stikkordene, da juryen presenterte sine begrunnelser.

Basert på resultatene i Konsulentguidens undersøkelser av norske IT- og management consulting-selskaper, har juryen hatt fokus på blant annet kundenes vurdering av konsulentenes faglige kompetanse og i hvilken grad oppdraget har løst organisasjonens utfordringer. 

gjeng vinnere glade
Jubelen sto høyt i taket hos Sopra Steria. Fra venstre bak: Fredrik Hellebostad, Consulting Director, Kjetil Taraldlien, Director of Business Development, Atle Rønningen, Director, Digital Platform Services, Mikkel Berg Vars, Director, Digital Platform Services, Delivery Fra venstre foran: Hege D. Olsnes, Managing Director Business Consulting, Jennifer Blechar, Director, Applications og Kristin Blix-Elton, Marketing and Communications Director.

– Relevant for alle

Konsulentprisen er et samarbeid mellom Virke og Konsulentguiden, og vinnerne kåres av en fagjury som tar utgangspunkt i kundenes egne erfaringer og tilbakemeldinger i Konsulentguidens årlige undersøkelse.

Totalt har over 1500 konsulentkjøpere i privat og offentlig sektor gitt sin tilbakemelding i undersøkelsen. 

Juryformann Svein Stavelin forklarer at Sopra Steria ligget i toppsjiktet på alle parameterne som Konsulentguiden måler innenfor management consulting og IT rådgivning, siden Konsulentprisens oppstart i 2007.

Olsnes i Sopra Steria tror de fleste virksomheter i dag har behov for faglig kompetanse og bistand for å klare å omstille seg i tide. 

– «Twin transition», altså kombinasjonen av den samtidige digitale og grønne omstillingen, er relevant for alle virksomheter – og her er det behov for hastighet. Det er blant annet her vi kommer inn, både for å bistå våre kunder med å legge strategien for fremtidens virksomhet, og hvordan du best gjennomfører den, sier Olsnes.

gjeng samling vinnere front leadership
Gjengen fra FRONT Leadership var strålende fornøyd med seieren. Fra venstre Per-Egill Frostmann (partner i OsloExecutive), Mats Kristensen, Marthe Pedersen, Sandra Blichner, Stian Jensvoll, Malene Småbrekke, Gunn Brigitte Danielsen, Robert Marsalis.

Fremgang i praktisk lederskap

Årets konsulentoppdrag gikk til FRONT Leadership for deres lederprogram i Storebrand, der de kan vise til en merkbar fremgang. Selskapet FRONT Leadership har som sin misjon å endre verden ved å gi folk den fantastiske lederen som den enkelte fortjener og som samfunnet trenger. Gjennom et lederprogram, blant annet i Storebrand, kan selskapet vise til signifikant fremgang i praktisk lederskap: Fremgang som kan vise seg som dokumentert atferdsendring hos deltakerne og som legges merke til i miljøet rundt lederen.

– Lederutviklingsprogrammet vi har utviklet i samarbeid med Front Leadership har bidratt til å forme en utviklingsorientert ledelseskultur som sikrer organisasjonens evne til å tilpasse seg og innovere, sier Live Leer, Head of Leadership and Learning i Storebrand Livsforsikring.

– Det er med stor takknemlighet og ydmykhet vi i FRONT Leadership mottar Konsulentprisen 2023. Dette betyr trolig mer enn hva vi klarer å fatte akkurat nå. Dette er en enorm tillitserklæring, og tillit er uendelig mye verd. Tillit er kanskje spesielt viktig i vår bransje, hvor vi får det ærefulle oppdraget å forvalte selskapets aller viktigste ressurs – nemlig ledernes tid og energi, sier Mats Kristensen, Managing Partner i FRONT Leadership.

De andre nominerte i kategorien Årets konsulentselskap var AFF, EY og IBM. I kategorien Årets konsulentoppdrag var InFuture for ISS og KPMG for DNB også nominert.

Om Konsulentprisen

Konsulentprisen er et samarbeid mellom Virke og Konsulentguiden, og prisen har blitt delt ut siden 2007.

Årets Konsulentselskap tar utgangspunkt i Konsulentguidens undersøkelse av kundetilfredshet blant landets 50 største selskaper innen Management Consulting og IT. Totalt har over 1500 konsulentkjøpere i privat og offentlig sektor gitt sin tilbakemelding i undersøkelsen.

På bakgrunn av dette har en fagjury vurdert

  • konsulentenes faglige kompetanse
  • tjenestenes bidrag til å løse kundens utfordringer
  • kompetanseoverføring til kunden
  • konsulentselskapet evne til å levere i henhold til fastsatte mål

Juryen for Årets konsulentselskap: Juryformann Svein Stavelin, Managing Partner i Aalto Capital; Per Høiby, Managing Partner i First House; Sigri Sevaldsen, Bransjedirektør Teknologi i Virke; Per-Egill Frostmann, Partner i OsloExecutive.

Årets konsulentoppdrag har som mål å synliggjøre effekten av konsulentoppgavene i samfunnet. I en bredde av prosjekter valgte juryen ut tre prosjekter for å inspirere og dokumentere viktigheten av konsulentenes rolle i privat og offentlig sektor.

Juryen for Årets konsulentoppdrag: Juryformann Svein Stavelin, Managing Partner i Aalto Capital; Per Høiby, Managing Partner i First House; Hans-Henrik Merckoll, Administrerende Direktør i IBM Norway; Sigri Sevaldsen, Bransjedirektør Teknologi i Virke; Per-Egill Frostmann, Partner i OsloExecutive.

(Konsulentguiden/konsulentguiden.no)

Powered by Labrador CMS