(Illustrasjon: Skattefunn)
(Illustrasjon: Skattefunn)

Rekordmange forskningsbedrifter får skattefradrag

Rekordmange norske bedrifter får fradrag på skatten for å forske! Nye tall viser at antallet prosjekter økte med 10 prosent det siste året.

Publisert

Aldri før har det kommet inn så mange Skattefunn-søknader som nå. I 2017 var det ca 7600 aktive skattefunnprosjekter i norsk næringsliv. Skattefunn er en ordning i Forskningsrådet som gir skattefradrag til norske bedrifter som driver med forskning og utvikling.

- Skal vi lykkes med å skape et bærekraftig velferdssamfunn, trenger vi et næringsliv som investerer i forskning og utvikling. Skattefunn bidrar til at bedriftene investerer mer i forskning og utvikling, og vi ser at de som benytter ordningen, skaper flere arbeidsplasser, sier statsminister Erna Solberg.

Ordningen er en enkel og ubyråkratisk, og treffer i særlig grad små og mellomstore bedrifter.

- Skattefunn er et viktig virkemiddel for å fremme forskning og innovasjon i bedriftene, sier finansminister Siv Jensen.

De nye tallene viser at det er en økning i Skattefunn-prosjekter i alle fylker og i alle sektorer, unntatt olje/gass og kultur og underholdning. IKT, marin sjømat og petroleum er det tre største næringene i Skattefunn-ordningen.

- Det er særlig gode nyheter at vi ser en høy vekst i Rogaland og Aust-Agder. Dette viser at det nå også investeres i ny aktivitet i de regionene som i størst grad har fått følge nedgangen i oljenæringen på kroppen, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

- En stor andel av bedriftene rapporterer at de opplever at Skattefunn er nyttig for dem, og at ordningen er enkel å bruke. Det kan jo også forklare hvorfor Skattefunn blir stadig mer populær, sier forskningsrådets direktør John Arne Røttingen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS