Har du meldt deg på HR Forum 2017?

1. og 2. november arrangeres HR Forum på Scandic Fornebu. Få med deg siste nytt på HR fronten og knytt kontakter med kolleger og andre ledere i bransjen.

Publisert

Årets program er klart og foredragsholderne er som alltid håndplukket - for deg som leder mennesker og organisasjoner for fremtiden!

Temaer for årets program:

Digitalisering 2.0 - Bridging skills - Ledelse i fremtiden

  • Hvordan løser virksomhetene og HR de nye realitetene ved digitalisering i arbeidslivet?
  • Hvordan lede mennesker og bygge kultur når endringer er den nye normalen?
  • Hvordan holde seg relevant kompetansemessig i en stadig mer kompleks verden med raske endringer?

HR Forum 2017 - Foredragsholdere

Neil Jacobsohn er senior partner ved FutureWorld International. Han har lang erfaring innen kommunikasjon og en stor interesse for fremtiden. Jacobsohn er en digital entreprenør og markedsfører, samt at han har fått flere utmerkelser for sitt arbeid som journalist. Han har vært med på å grunnlegge FutureWorld Network, og har fasilitert workshoper og prosjekter for bl.a. Stockholm School of Economics, Oxford’s SAID Business School, The Indian School of Business, Duke Corporate Education og London Business School.

Foredrag:

Thriving inside the perfect storm

Verden surfer på en tsunami av sosiale, teknologiske og virksomhetsrelaterte sjokkbølger. Aldri før har vi opplevd slike mengder av endringer i våre liv og jobber.

  • Det globale maktskiftet driver frem nye sosiale ordner, ny politikk og nye generasjoner av kunder og arbeidstakere. Hvordan former teknologi fremtidens arbeidsplasser og fremtidens arbeid?
  • De nye eksponentielle konkurrentene endrer reglene for næringslivet og arbeid.
  • Hvordan blir kulturer og vår adferd snudd på hodet?
  • Hvordan skal man håndtere turbulensen den perfekte storm skaper?

Interaktiv diskusjon med Neil Jacobsohn. Etter plenumsforedraget vil du kunne delta i en interaktiv sesjon, der du som deltaker kan få diskutere aspekter av foredraget som du ønsker å fordype deg i!

Anette Mellbye
«Digital transformasjon, det er vel IT, det?» Feil. I endringene som følger av digitaliseringen har HR-direktøren en mer sentral rolle og ansvar enn IT-direktøren.

Evig beta

Harold Jarche fikk sparken. Siden har han vært i evig beta.

I den vesle byen Sackville i delstaten New Brunswick i Canada sitter en av klodens mest anerkjente innovatører innen learning and development. Harold Jarche heter han, og hans vei mot internasjonal gurustatus startet da han fikk sparken fra dotcom-selskapet han jobbet i. Det var i 2003.

— Det kom inn nye folk i ledelsen. De kom til meg og sa «du er ute». Så da måtte jeg tenke nytt.

Harold bor i den lille byen Sackville i den canadiske delstaten New Brunswick. Staten er større enn Norge, men har bare 750.000 innbyggere. Folk flest lever av skogbruk og fiske. Økonomien er anstrengt.

Med kompetanse først og fremst innen learning and development valgte Harold å etablere seg som konsulent. Han startet en blogg og fikk etter hvert oppdrag over hele verden, både innen rådgivning og som foredragsholder.

I sitt foredrag skal han snakke om et av sine yndlingstemaer: Nødvendigheten av at vi nå, som lærende mennesker og organisasjoner, ser på oss selv som i en tilstand av «evig beta".

Utgangspunktet er, som flere andre har fremholdt, at verden ikke lenger bare er komplisert. Den er kompleks. Kompleksiteten innebærer uforutsigbarhet. Problemer har ikke åpenbare løsninger. Man må improvisere.

Det krever at vi lærer på en ny måte. Det holder ikke lenger å gå på et kurs. Du må ta ansvar for egen læring, og se deg selv som i en permanent beta-tilstand.

For å illustrere forteller Harold om da sønnen hans gikk på ungdomsskolen. En dag kom han hjem og sa at «pappa, det finnes to typer mennesker i verden. Gamere og ikke-gamere».

— Som en aktiv gamer var han komfortabel med å serveres et problem uten noen opplagt løsning. Han sa at med-elever som ikke spiller heller ikke har gode strategier for å løse typiske skoleoppgaver fordi det ikke finnes noen steg-for-steg-løsning. De fleste dataspill kommer ikke med instruksjoner fordi det å lære å spille spillet er en del av spillet. Gamere trykker på alle knapper til de dør, så forsøker de å finne ut hvorfor de døde. Det gir dem en fordel.

Superhøner og superstjerner


«Glem superstjernene», sier Margaret Heffernan. Den berømte forfatteren, bedriftslederen og taleren, med en rekke TED-foredrag bak seg, kommer til HR Forum i november. Der vil hun avlive enhver idé du måtte ha om at du skal dyrke fram superstjerner.

Les mer om HR Forum 2017 her.
Powered by Labrador CMS