Fra venstre: Grete Ingeborg Nykkelmo, Morten Vedahl, Ellen Solbrække og Erling Barlindhaug. Foto: Ungt Entreprenørskap Norge.
Fra venstre: Grete Ingeborg Nykkelmo, Morten Vedahl, Ellen Solbrække og Erling Barlindhaug. Foto: Ungt Entreprenørskap Norge.

Rakkestad kommune best i landet på entreprenørskap

Det var en stolt og fornøyd ordfører Ellen Solbrække og skolesjef Morten Vedahl, som mottok «Entreprenørskapsprisen 2018» på Skoletinget torsdag 11.januar.

Publisert

- Det er med stor ydmykhet at vi på vegne av Rakkestad kommune mottar denne flotte anerkjennelsen. Dette er en hyllest til hele lokalsamfunnet, sier ordfører Ellen Solbrække.

Engasjerte lærere

I sin takketale trakk ordføreren fram motiverte og aktive elever, samt det gode samarbeidet mellom skole, foreldre og Ungt Entreprenørskap Østfold.

- Vi hadde ikke oppnådd dette uten engasjerte og dedikerte lærere i Rakkestadskolen, og enkelte lærere har i disse 20 årene vært spydspisser i arbeidet med entreprenørskap, understreket Solbrække, som også nevnte den store dugnadsånden i kommunen samt det lokale næringslivet med Rakkestad Næringsråd i spissen.

- I år går prisen til en kommune som siden 1996 har jobbet forbilledlig med å etablere en kultur for entreprenørskap. Dette har resultert i en godt forankret satsing som i dag omfatter hele utdanningsløpet, og alle skoler i kommunen gjennomfører Ungt Entreprenørskap sine programmer, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, prisutdeler og administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Entreprenørskapsprisen er et samarbeid mellom Kommunenes Sentralforbund (KS) og Ungt Entreprenørskap (UE). Målet med prisen, som deles ut hvert annet år, er å framheve skoleeiere som har lagt til rette for at elever får entreprenørskapskompetanse i utdanningen.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell og uavhengig organisasjon som arbeider for å bygge opp elevers og studenters entreprenørskapskompetanse gjennom utdanningsløpet. UE er en landsdekkende organisasjon med et nasjonalt ledd og 17 fylkesorganisasjoner. De om lag 100 ansatte bistår lærerne og er bindeledd mellom utdanning og aktører i arbeids- og næringsliv.

Powered by Labrador CMS