Hege D. Olsnes, Heidi Ravndal og Ine Cecilie Flateraaker skal sammen styre Sopra Sterias Stavanger-satsing.

Disse tre kvinnene bygger opp teknologigigant i Stavanger

Hege D. Olsnes, Ine Cecilie Flateraaker og Heidi Ravndal utgjør konsulentkjempen Sopra Sterias nye ledertrio i Stavanger.

– Det går så det griner, sier Heidi Ravndal.

I Norge har Sopra Steria mer enn 2200 medarbeidere, og er landets største konsulentselskap innenfor digitalisering. Ravndal var blant de første som ble ansatt da Sopra Steria i stillhet begynte å bygge et Stavanger-kontor i 2016. Fem år senere er hun direktør for digitale plattformtjenester og sitter i selskapets ledergruppe i oljebyen.

– Veksten i Stavanger er eventyrlig, og det er kjempespennende å være med på denne reisen. På kort tid har vi tatt betydelige markedsandeler og blitt et velkjent navn i regionen, sier Ravndal.

Nå skal hun styre Sopra Sterias Stavanger-satsing sammen med Hege D. Olsnes og Ine Cecilie Flateraaker.

– Rekruttering blir noe av det viktigste fremover. Vi skal vokse fra 150 til 200 medarbeidere i løpet av året. Innen utgangen av 2022 blir vi nærmere 300 hoder, sier Ravndal.

Opptatt av delekultur

Hege D. Olsnes har tidligere hatt flere lederstillinger i Equinor. Hun begynte i Sopra Steria Stavanger våren 2019, og før sommeren ble hun direktør for forretningsutvikling i regionen.

– Dette er et stort selskap, men det føles ikke sånn. Vi er tett på hverandre og ingen forsvinner i mengden. Energien og entusiasmen ligner på noe du finner i oppstartsbedrifter, samtidig som vi også tilbyr ordnende forhold, faglig utvikling, spennende prosjekter og en sterk delekultur, sier hun.

Populær arbeidsgiver

Ine Cecilie Flateraaker er selskapets nye direktør for applikasjoner. Hun kommer fra energikonsulentselskapet AGR, og hun har også vært styreleder i Rogaland Personalforum.

– Det er svært spennende å få være med på å bygge et selskap med ambisjoner om å tilføre stor verdi til hele stavangerregionen. Jeg setter også pris på arbeidsmiljøet vi har her, med korte kommandolinjer og høy endringstakt, sier hun.

Fra 70 til 1600 kvadratmeter

Det finnes mange måter å måle Sopra Sterias vekst i Stavanger på. Én måte er i kvadratmeter. Høsten 2016 satt fire medarbeidere i et kontor på 70 kvadratmeter. I 2018 flyttet selskapet inn i et 10 ganger så stort lokale sentralt i byen, men drøyt to år senere måtte Sopra Steria ut på flyttefot igjen. De nye kontorene strekker seg over 1600 kvadratmeter og ligger i teknologitunge Jåttavågen.

I løpet av de første årene bygget Sopra Steria seg opp i olje- og gassektor. I dag jobber selskapet med alle sokkeloperatørene i fylket. Etter hvert har konsulentselskapet også vunnet betydelige oppdrag i kraftindustrien, finansbransjen og offentlig sektor.

– For fem år siden var vi en ren supportvirksomhet. I dag er vi en ende-til-ende-leverandør i Stavanger. Oljeprisfallet i fjor var tøft for hele bransjen, men vi kom styrket ut av det. Nå ser vi en sterkere dreining mot det grønne skiftet i porteføljen vår, noe som gjenspeiler samfunnsutviklingen. Det blir mer fornybart og høyere innovasjonstakt fremover, spår Heidi Ravndal.

(Sopra Steria/Pressenytt)

Powered by Labrador CMS