Gro Bakstad (53) er ny konsernsjef i Vy.
Gro Bakstad (53) er ny konsernsjef i Vy.

– En solid og godt likt leder

Gro Bakstad (53) tar veien fra Posten Norge til konsernsjef-jobben i Vy. Hun er vant til å lede store endringer.

Gro Bakstad

Født: 1966

Nåværende jobb: Konserndirektør divisjon Nettverk Norge

Tidligere stillinger: Konserndirektør divisjon Post og konserndirektør Økonomi og Finans/CFO i Posten Norge AS, finansiell rådgiver i Procorp, økonomidirektør i Ocean Rig og konsulent og prosjektleder i Arthur Andersen.

Styreverv: DNB ASA og Veidekke ASA

Utdannelse: Siviløkonom og statsautorisert revisor

Bakstad er i dag konserndirektør i Posten Norge AS, som er et ledende selskap innenfor transport og distribusjon av brev, pakker og gods i Norden. Som konserndirektør og medlem av konsernledelsen, har hun gjennomført store endringer innen digitalisering, utvikling av nye tjenester og effektiviseringer.

- Vi er utrolig glade for at Gro Bakstad skal ta over rattet i Vy. Hun er en solid leder som er svært godt likt av medarbeiderne sine. Hun har ledet postvirksomheten gjennom store endringer på en imponerende måte, gjennom tett samarbeid med medarbeidere og ledere og god involvering av fagforeninger. Dette er en viktig ballast for konsernsjefjobben i Vy, sier styreleder Dag Mejdell.

Ser frem til å ta fatt

- Vy er en viktig del av samfunnet og hverdagen til veldig mange mennesker. Konsernet står overfor store endringer og mange spennende muligheter. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og ser frem til å bli kjent med alle de dyktige Vy-medarbeidere, sier Gro Bakstad.

Gro Bakstad er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen og statsautorisert revisor. Hun har jobbet i Posten i over 15 år. Fra 2006 har hun som konserndirektør hatt ansvar både for forretningsområder og konsernfunksjoner. Bakstad er i dag konserndirektør med ansvar for logistikk- og postnettverkene i Norge.

Bakstad er også styremedlem i DNB ASA og Veidekke ASA, og har tidligere hatt styreverv i Spekter og Farstad Shipping. Tidligere har hun jobbet som finansiell rådgiver i Procorp, økonomidirektør i Ocean Rig og med konsulentvirksomhet og revisjon i Arthur Andersen.

En omfattende prosess

Vygruppen er et av Nordens største transportkonsern, og kjører tog og buss i Norge og Sverige. Konsernet driver også med godstog i Norge gjennom selskapet CargoNet, og tilbyr reiselivspakker og mobilitetstjenester. Konsernet har over 11 000 medarbeidere i Norge og Sverige.

Styret i Vy har gjennomført en omfattende prosess for å finne ny konsernsjef. Arbeidet startet før årsskiftet, og mange gode kandidater er vurdert.

Bakstad tar over stillingen som konsernsjef etter Geir Isaksen, som i november ba styret om avløsning.

(Pressemelding fra Vy)

Powered by Labrador CMS