Tom Krohn, partner PA Consulting.
Tom Krohn, partner PA Consulting.

Vil øke outsourcing av IT-tjenester på tross av korona

På tross av en nedstengt verden og IT-konsulenter på hjemmekontor, fortsetter outsourcingsbølgen med full styrke, ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelses gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting.

– Det er lett å tro at pandemien ville gjort mange bedrifter engstelige for å outsource IT-tjenester til datasystemer på andre siden av kloden. Men funnene i årets undersøkelse tyder på det motsatte, mange vil rett og slett øke outsourcingen av IT-tjenester, sier Tom Krohn, partner i PA Consulting.

PA Consulting har i samarbeid med forskningsorganisasjonen Whitelane Research utarbeidet en kundetilfredshetsundersøkelse basert på over 1400 unike outsourcing-kontrakter, fordelt på 700 klassiske outsourcing-kontrakter og 700 cloud-kontrakter. Dette er den mest omfattende analysen som har blitt gjennomført i Norden, og gjenspeiler kundenes opplevde tilfredshet med leverandører av tjenesteutsetting.

28 prosent av de norske bedriftene sier at de vil outsource mer. Dette er en økning på 21 prosent i fjorårets undersøkelse. 45 prosent sier at de vil holde på samme nivå som i år.

– Hovedårsaken til at bedrifter vil outsource mer er tilgang på kompetanse og mulighet til å skalere virksomheten, sier Krohn.

Indiske TCS og norske selskaper på topp

Undersøkelsen har rangert de ulike selskapene innenfor kategoriene tjenesteleverandører og skyleverandører. Innen kategorien tjenesteleverandører er det indiske Tata Consultancy Services (TCS) som vinner. Bak TCS på listen kommer de norske selskapene Basefarm og Atea. TietoEVRY havner på sisteplass av selskapene som er rangert i Norge.

– TCS har gjort det bra i mange år, men det er spesielt at de er så soleklare vinnere i år. Mange spådde at India ville få utfordringer med nedstenging og konsulenter på hjemmekontor, men denne spådommen har vist seg å være feil. Det er også hyggelig at norske Basefarm og Atea gjør det svært bra, sier Krohn.

Resultater fra undersøkelsen

Innen kategorien skytjenester er selskapene rangert i to ulike underkategorier, infrastruktur som en tjeneste (IaaS) og software som en tjeneste (SaaS).

Innen infrastrukturkategorien er det Microsoft Azure som vinner foran Amazon Web Services (AWS).

I kategorien software topper Salesforce.com, foran Microsoft 365 på andreplass.

Powered by Labrador CMS