Sarah C. J. Willand blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen.
Sarah C. J. Willand blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen.

Sarah C. J. Willand blir ny adm. dir. i Cappelen Damm

Sarah C. J. Willand (45) blir ny administrerende direktør i Norges største forlag, Cappelen Damm. Hun overtar etter Tom Harald Jenssen (69), som etter 44 år i norsk og nordisk bokbransje ønsker å gå av som toppsjef. Willand tiltrer 1. februar 2023.

— Etter et langt forlags- og forretningseventyr ledet av Tom Harald Jenssen har vi i Sarah Willand funnet en sterk og dynamisk leder for neste kapittel i forlagets historie, sier Steffen Kragh, styreleder i Cappelen Damm og CEO i Egmont.

Willand har vært en del av TV 2s ledelse siden 2015, og kommer fra jobben som direktør for organisasjon, markedsføring og kommunikasjon. Hun har til nå sittet i styret i Cappelen Damm, og er blant annet styremedlem i Den norske Opera & Ballett.

— Sarah kommer fra et sterkt publisistisk miljø og representerer en samspillende lederstil. Jeg har sett på nært hold at hun har de egenskapene som skal til for å skape resultater gjennom organisasjonen. Sarah har vært meget sentral i utviklingen av TV 2 som moderne medieselskap og allmennkringkaster, fortsetter Kragh.

Ansettelsen ble besluttet i Cappelen Damms styremøte mandag 7. november. Sarah C. J. Willand starter i jobben 1. februar 2023.

— Jeg går til denne jobben med glede og forventning. Ikke bare fordi det er spennende, men fordi det er vesentlig. Cappelen Damm representerer kunst, leseglede og kunnskapsformidling og har landets bredeste utgivelsesportefølje skapt av ledende forfattere innen alle sjangre og svært kompetente medarbeidere. Å få mulighet til å lede videreutviklingen av Norges største og viktigste forlag er en drøm av en oppgave og et stort ansvar, sier påtroppende adm. dir. i Cappelen Damm, Sarah C. J. Willand.

Steffen Kragh understreker at ansettelsen av Willand ikke signaliserer noe kursendring i Norges største forlag.

— Dette lederskiftet representerer ingen kursendring for Cappelen Damm. Tom Harald har ledet forlaget aldeles strålende og vi skylder ham en stor takk. Han har hatt en helt avgjørende rolle i utviklingen av Cappelen Damm til dagens posisjon, og jeg vil spesielt trekke frem betydningen av fusjonen mellom Damm og Cappelen i 2007.

— Tom Harald har varslet i god tid at han ønsket å tre tilbake, slik at vi sammen fikk tid til å forberede dette skiftet. Sammen med alle gode kollegaer i Cappelen Damm skal Sarah nå videreutvikle Cappelen Damm som Norges største forlag, sier Kragh.

Tom Harald Jenssen er glad for valget av den nye sjefen.

— Jeg vil gratulere Sarah med Norges mest spennende og morsomme jobb, og forlaget med en ny og ambisiøs leder. Sarah og jeg har hatt gode samtaler som peker mot fortsatt fremgangsrik utvikling for forlaget inn i en ny tid. Dette er en viktig dag for Cappelen Damm, sier Jenssen som fortsetter som rådgiver i Cappelen Damm ut 2023.

(Cappelen Damm/myNEWSdesk)

Powered by Labrador CMS