Daniel Karlsen (fra venstre) i Semine ser frem til å samarbeide med Einar Michaelsen og Tom Einar Nyberg i KPMG om å digitalisere og effektivisere regnskapsprosesser hos norske bedrifter.
Daniel Karlsen (fra venstre) i Semine ser frem til å samarbeide med Einar Michaelsen og Tom Einar Nyberg i KPMG om å digitalisere og effektivisere regnskapsprosesser hos norske bedrifter.

Sammen setter de fart på digitaliseringen av regnskap

Revisjonsselskapet KPMG og AI-utviklerne i Semine skal automatisere regnskap med kunstig intelligens for stadig flere.

KPMG går sammen med AI-selskapet Semine for å sette fart på den digitale transformasjonen av økonomifunksjonen i nordiske bedrifter.

Det nye forretningsmessige samarbeidet mellom revisjons- og rådgivningsselskapet KPMG og Semine, AI-plattformen for regnskapsautomasjon, skal bidra til å effektivisere tidkrevende prosesser i virksomheters økonomifunksjon. Det gjøres ved hjelp av kunstig intelligens og smart automasjon av regnskapsprosesser basert på maskinlæringsteknologi.

Vil digitalisere, men får det ikke til

Gjennom å kombinere Semines innovative og ledende plattform med KPMGs bransjeerfaring, fagkunnskap og teknologiekspertise, vil kundene få de beste forutsetninger for å automatisere og digitalisere økonomifunksjonen.

KPMGs Future Finance Survey viser at CFO-ens viktigste prioritering når det kommer til å få styrket økonomifunksjon og beslutningsprosesser, er bruk av data og analyse og automasjon. Samtidig er dette initiativene som de lykkes minst med.

– Mange av våre kunder ønsker å automatisere regnskapsprosesser og endre økonomifunksjonen med bruk av ny teknologi, men sliter med digital transformasjon fordi IT-landskapet er så komplekst. De mangler ressurser og sliter med utdaterte applikasjoner. De må se utenfor virksomheten for å få den hjelpen som trengs for å realisere sine ambisjoner. Sammen med Semine er vi enda bedre i stand til å hjelpe kundene våre med å effektivisere økonomifunksjonen gjennom automasjon, kunstig intelligens og analyse, sier Thomas Brørs i KPMGs CFO Advisory.

Kombinerer teknologi og domenekunnskap

KPMG har de siste to årene gjort store investeringer i kompetanse og teknologi innenfor data og analyse, automasjon og kunstig intelligens gjennom i det raskt voksende fagmiljøet Lighthouse.

Sammen med konsulentene i KPMGs CFO Advisory, jobber de sammen i en rekke kundeprosjekter hvor teknologien er en muliggjører for økonomifunksjonen. KPMG ble nylig løftet frem som Nordens ledende konsulentmiljø innenfor finans, forretningsstrategi og kundeprosjekter knyttet til effektivisering og kunstig intelligens.

– Kunstig intelligens er som skapt for regnskap og økonomi, men for å skape endringer gjennom bruk av teknologi, trengs det mennesker med riktig kompetanse og bransjekunnskap. Sammen med KPMG får vi et topplag som jobber i skjæringspunktet mellom teknologi, strategi og finans, og som har erfaringen som trengs for å identifisere gode løsninger på kundens utfordringer, understreker Daniel Bjørstad Karlsen, Chief Commercial Officer i Semine.

– Semines AI-plattform er et kraftfullt verktøy som endrer dynamikken mellom menneske og maskin gjennom å automatisere tidkrevende og repetitive oppgaver. På en glimrende måte løser den en utfordring som er svært komplisert å håndtere med tradisjonell intelligent automasjon og robotisering av prosesser (RPA). Vi ser frem til å jobbe tett sammen med Semine for å utvikle fremtidens økonomifunksjon, forteller Einar Michaelsen, leder for AI og fremvoksende teknologier i KPMG Lighthouse.

(KPMG/NTB Kommunikasjon)

Powered by Labrador CMS