kvinne styre_colourbox.com

Hver fjerde bedriftseier er kvinne

Drøyt en av fire eiere av aksjeselskap og personlige selskaper er kvinne viser ferske tall. Kvinner som er innvandrere, eller norskfødte av innvandrerforelder, er overrepresentert på eiersiden i personlige selskaper.

Publisert

Flere kvinnelige eiere

Tallene for den kvinnelige eierandelen i personlige selskap har siden 2004 økt fra 1,7 prosent til 26,1 prosent i 2008. Den høyeste andelen blant kvinner var i kategorien ANS med 28 prosent.

En tredjedel av eierne fra EU/EØS, USA, Canada, Australia og New Zealand var kvinner.

I tallene fra SSB kommer det frem at kvinner med en annen etnisk opprinnelse en norsk, er overrepresenter på eiersiden i forhold til norske kvinner.

Store forskjeller mellom kvinner og menn

Mannlige eiere dominterte innenfor bygg- og anlegg (99 prosent), mens kvinner dominerte innenfor annen tjenesteyting (75 prosent).

De største innvandrernæringene er hotell- og restaurant (36 prosent), forretningsmessig tjenestyring (15 prosent) og deretter transport og lagring (12 prosent).

Menn dominerer aksjeselskapene

Nesten tre av fire aksjonærer i aksjeselskap og allmennaksjeselskap var menn per 1. januar 2008. De største personlige eierne var òg menn, de utgjorde over 84 prosent av storaksjonærene (med over 74 prosent eierandel). De fleste aksjonærene var likevel små.

Powered by Labrador CMS