bergerud-006.jpg
bergerud-006.jpg

Sterkeste vekst siden 2008

Omsetningen for bedrifter som driver utleie, rekruttering og formidling av arbeidskraft steg med 22,8 prosent fra 1. kvartal 2010 til samme periode i år melder SSB.

Publisert

Administrerende direktør i Proffice Per Bergerud. Foto: Karine H. Henriksen

Dette er den sterkeste veksten siden 2. kvartal 2008 viser tall fra SSB.

Solid trend

Tall fra bemanningsbransjen viser en oppgang på 16,7 prosent fra første kvartal 2010 til første kvartal 2011.

Administrerende direktør i Proffice sier de på bakgrunn av oppgangen de tre siste kvartalene kan si at konjunkturen har snudd.

- Vi ser en solid økning i flere utfakturerte timer og en økning i antall faste ansettelser. Det er et tegn på at etterspørselen i arbeidsmarkedet er en en varig trend, sier han.

Bergerud legger til at hele 16 av 19 fylker har opplevd vekst det siste året. Bransjemessig har den største veksten vært innenfor oppvekst og utdanning, og bygg- og anleggsvirksomhet .

- Årsaken til at vi kan si at dette er en varig trend er at vi ser at de andre næringene nå kommer etter, som blant annet administrative tjenester. Det er et sikkert tegn, sier han.

Sterkere vekst for bedriftsrådgivning

Tall fra SSB viser at bedriftene innenfor faglig, vitenskapelig og teknisk tjenesteyting hadde en økning i omsetningen på 9,5 prosent fra 1. kvartal 2010 til samme periode i år.

Blant annet bidro økt aktivitet innenfor bedriftsrådgivning til veksten. Her steg omsetningen med 20,5 prosent.

Powered by Labrador CMS