even haglien.jpg
even haglien.jpg

Fem prosent vekst i vikarmarkedet

Ferske tall fra NHO Service viser at det har skjedd et taktskifte i behovet for fleksibel arbeidskraft. Veksten totalt for landet er på fem prosent, på Østlandet er veksten på hele 17 prosent.

Publisert

- Etter et svært vanskelig år ser vi nå at trenden har snudd, sier fagsjef i NHO Service Even Hagelien.

Første vekst på to år

Tallene som nå legges fram viser en 5 prosent vekst i solgte timer sammenlignet med samme periode i 2009. - Dette er første gang på sju kvartaler at vi ser vekst i bemanningsbransjen.

Hagelien presiserer at det er verdt å legge til at veksten kommer i et kvartal hvor omsetningen i bemanningsbransjen har vært hemmet av flere streiker og askeproblematikk i luftfarten.

- Uten dette ville veksten vært større, sier han.

Størst økning på Østlandet

På landsbasis er det Østlandet som her den mest positive utviklingen. Der er veksten på hele 17 prosent. På Sørlandet er det derimot fortsatt nedgang for sjuende kvartal på rad.

Finanskrisen har ført til at branjsen har satset mye på nye områder. Innen oppvekst og utdanning har økningen vært på hele 47 prosent. Innen lager- logistikk og transport er også markedet igjen voksende. For første gang siden 2007 var det vekst i to kvartaler på rad. Fra 2. Kvartal i fjor til i år var det en vekst på hele 24 prosent.

Innenfor bygg og anleggsvirksomhet har man for første gang siden 2008 sett en vekst på 8,5 prosent. Det samme gjelder for industri og produksjon, de har hatt en positiv utvikling på 9 prosent.

Nedgang for økonomi og regnskap

Til tross av optimisme og vekst i bemanningsbransjen er det fortsatt enkelte områder som sliter med utfordinger. Dette gjelder særlig innenfor økonomi og regnskap med minus 15 prosent og tekniske tjenester med nesten like stor nedgang.

Flere faste stillinger

- Når det gjelder rekruttering til faste stillinger ser det ut som vi er tilbake til normalen etter et fryktelig år. I forhold til 2. Kvartal i fjor var det en vekst i antall rekrutterte til faste stillinger på nesten 115 prosent, sier Hagelien.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken. Enkeltutgaver av Personal og Ledelse kan du kjøpeher.

"
Powered by Labrador CMS