(Ill.foto: Colourbox)

4 av 10 ti homofile skjuler sin legning på jobb

NYHET: En ny dansk undersøkelse viser at 4 av 10 homo- og biseksuelle lønnsmottakere skjuler helt eller delvis sin legning for kollegene.

Publisert

Skal vi tro tallene er mobbing, vittigheter og til og med degradering daglig kost for industriarbeidere, pedagoger og andre lønnsmottagere med en annen legning enn heteroseksuell. Det gjør at mange velger å holde sin legning skjult på arbeidsplassen.

Mer en hver femte homoseksuell i Danmark forteller aldri om sin legning på arbeidsplassen. Det er danske Epinion som har gjennomført undersøkelsen blant 500 personer for LO, FTF og Akademikerne.

Resultatene viser at 40 prosent ikke, eller kun i lavere grad er åpne om sin kjønnsidentitet på jobben.

100 000 er tause
Sammenligner man tallene fra Landsforeningen for homofile, lespiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark), tilsvarer det om lag 100 000 personer som delvis eller helt holder sin legning for seg selv.

– Det er alarmerende høyt tall, sier Ask Hesby Krogh, teamleder for kjønn og likebehandling hos Institutt for Menneskerettigheter i Danmark.

Han mener det er skremmende at så mange føler at de ikke kan være seg selv på jobben og delta på samme vis som de andre i det kollegiale samvær.

Nedslående og irriterende
LOs nestleder Nanna Højlund kaller det nedslående at så mange mennesker med en annen seksuell orientering enn heterofil gjemmer sin legning.

– Det er veldig viktig at du kan være deg selv når du går på jobb. En stor del av å være fornøyd med sitt arbeid, er at man ikke trenger å skjule hvem du egentlig er. Det er uheldig at vi ikke har kommet lengre på våre arbeidsplasser, og dette tyder på at mange arbeidsgivere med fordel kan gå i gjennom sin personalpolitikk og gjøre ting annerledes, sier hun.

Manglende mangfold og åpenhet
Akademikernes formann Lars Qvistgaard er overrasket over at så mange homo- og bifile skjuler sin seksualitet.

– Det er veldig bekymringsfullt at så mange skjuler en hemmelighet. Vi ønsker gjerne å skryte av mangfold og åpenhet på våre arbeidsplasser. Disse tallene viser at det ikke holder mål i virkeligheten, når så mange er redd for å være seg selv, sier han.

(Kilde: Ukebrevet A4)

Har du leder eller HR-ansvar? Hold deg faglig oppdatert med Personal og Ledelse!

- Bestill abonnement

- Last ned enkeltsider eller utgaver av bladet

- Besøk oss på facebook

- Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev

 

Powered by Labrador CMS