Fokus på HR og analyse øker i norske bedrifter

Flere enn seks av ti (63,2 prosent) av norske selskaper bruker HR analyse for å få innsikt i områder som personalmangel, fravær, trivsel og turnover. I Europa ligger snittet litt under med 59,5 prosent, Sverige er ett av landene som trekker opp med 66,1 prosent - det viser en ny undersøkelse fra SD Worx, Europas ledende leverandør av HR- og lønnstjenester.

Troen på dataanalyse i HR-faget er sterk i norske selskaper. 56 prosent mener at innsikt gjennom dataanalyse gir merverdi med tanke på arbeidspolitiske beslutninger, som for eksempel lønnsadministrasjon, personalkostnader og rekruttering. Hele 88 prosent oppgir at rapportene faktisk påvirker beslutningene som blir gjort.

- Det er sannsynlig at bedrifter vil investere mer i både rådgivning og teknologi fremover. Tallene viser en positiv trend. Bedrifter er åpne for å utnytte det fulle potensialet de digitale løsningene åpner for. Dagens teknologi gir mange muligheter, det er også effektivt og tidsbesparende, sier Rune Alvestad, Country Manager i SD Worx Norge.

Rune Alvestad, Country Manager i SD Worx Norge.

Planlegging og kompetansebehov

Det er imidlertid flere grunner til at nesten fire av ti bedrifter ennå ikke bruker analyseverktøy. Blant annet oppgir 20 prosent at de savner råd og veiledning om hvordan man starter opp slike prosjekter, de mangler tid og/eller personale (20 prosent) eller mangler egnede systemer (18 prosent).

21 prosent av de norske bedriftene oppgir ganske enkelt at de ikke trenger det.

Flere organisasjoner planlegger å sette i gang prosjekter. Nesten seks av ti norske selskap (57 prosent) oppgir at de planlegger å ta i bruk analyseverktøy på sikt.

- HR analyse kan utgjøre en stor forskjell for hele organisasjonen, spesielt når det kommer til medarbeideres tilfredshet og engasjement. Det er også blitt viktig når det gjelder rekruttering og utvikling. Innsats på dette feltet legger grunnlag for gode beslutninger - både på individ- og teamnivå, avslutter Alvestad.

(SD Worx Norge)

Powered by Labrador CMS