Roger Sevrin Bruland og Monica Mæland.
Roger Sevrin Bruland og Monica Mæland.

De er nye æresalumner ved Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen har utnevnt Monica Mæland og Roger Sevrin Bruland til nye æresalumner. Kunngjøringen foregikk under sendingen fra den tradisjonelle julekonserten for alumner i Universitetsaulaen i Bergen.

− I løpet av det særegne året 2020 har en rekke alumner fra Universitetet i Bergen vært ekstra synlige i både lokale og nasjonale medier. Vi utnevner i dag to æresalumner som både under pandemien og gjennom sine karrierer har gjort en ekstraordinær innsats innenfor sitt arbeidsfelt, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen.

En stolt Mæland takket i sin hilsen for utmerkelsen og mener hun med den har fått den beste julegaven.

− Universitetet i Bergen betyr og har betydd veldig mye for meg. Jeg fikk en utdannelse som jeg aldri har angret på en eneste dag, selv om jeg ikke har brukt den så veldig ofte. Så fikk jeg også mine aller beste venner der som jeg fortsatt har. Jeg traff hun som er sjefen min i dag i studentpolitikken på universitetet, sa Mæland.

Ønsker å være en god ambassadør for utdanning i Norge

I sin takketale understreket også en overrasket og svært glad Bruland hvor mye Universitetet i Bergen og utdannelsen fra historisk institutt har betydd for ham.

− Jeg håper jeg kan være en god ambassadør for høyere utdanning i Norge. Man trenger ikke å reise til USA eller langveis for å få seg en god utdanning, sier han.

Les mer om UiBs æresalumner

Powered by Labrador CMS