selger og kunde

Varehandellønna opp 1,1 prosent

Foreløpig lønnsindeks for gjennomsnittlig månedslønn for heltidsansatte i varehandel viser en økning på 1,1 prosent fra 2. kvartal 2012 til 3. kvartal 2012 melder SSB.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.

Endringen i lønnsindeksen for månedslønn i varehandel, som i tillegg til avtalt månedslønn omfatter uregelmessige tillegg og bonuser, viser en økning fra 2. kvartal på 2,1 prosent. I tilsvarende periode i fjor var denne økningen 3,4 prosent.

Statistikken viser lønnsutviklingen fra kvartal til kvartal for heltidsansatte i ulike næringer. Lønnsindeksene tar ikke hensyn til når forhandlingsresultater ved lønnsoppgjør faktisk gjelder fra, men måler endringen i lønn slik den har kommet til utbetaling på tidspunktet for rapportering til Statistisk sentralbyrå. Utviklingen varierer både mellom næringer og kvartaler i løpet av året.

For eksempel økte indeksen for gjennomsnittlig avtalt månedslønn for heltidsansatte i industri med 1,7 prosent fra 2. til 3. kvartal 2012. Tilsvarende økning for heltidsansatte i bygge- og anleggsvirksomhet og eiendomsdrift var henholdsvis på 1,4 prosent og 2,2 prosent.

(SSB)

Powered by Labrador CMS